HEM ve İŞKUR destekli kursta üretilen halılar sergilendi

Muş’ta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) ve İŞKUR işbirliğiyle açılan halı ve kilim kursunda 6 ay boyunca üretilen el emeği göz nuru eserler sergilendi.

Genel 24.02.2021 12:31:37 0
HEM ve İŞKUR destekli kursta üretilen halılar sergilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2021 12:31

Muş’ta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) ve İŞKUR işbirliğiyle açılan halı ve kilim kursunda 6 ay boyunca üretilen el emeği göz nuru eserler sergilendi.

Muş HEM Müdürlüğünde açılan halı ve kilim kursu sona erdi. HEM Müdürlüğünde açılan kursa kayıt yaptıran 12 kursiyer, 6 ay boyunca hem meslek öğrendi hem de aile ekonomilerine katkıda bulundu. Birbirinden nadide eserlerin sergilendiği ve ilmek ilmek kursiyerlerin işlediği halı ve kilimler İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç tarafından kesildi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında sergilenen halı ve kilimler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Tamamlanan kursla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Enver Kıvanç, “Muş Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüzün halı dokuma atölyesinde bulunmaktayız. Bu yıl halı dokuma atölyesinde çalışan kursiyer ve usta öğretici arkadaşlarımızın hünerleriyle elde edilen ürünlerin kesimini gerçekleştirdik. Kültürümüzün sonraki kuşaklara aktarılma işini en güzel şekilde yapan usta öğreticilerimizin ve bu çalışmalarımızın kıymetini çok iyi bilmemiz gerektiğine inanıyorum. Yunus Emre’ler, Hacı Bayram-ı Veli’ler, nasıl ki Anadolu’ya kültürümüzü insanların gönüllerine nakış nakış işledilerse, bu usta öğreticilerimiz, kursiyerlerimiz de Anadolu’muzun kültürünü nakış nakış bu şekilde halılara dokumakta ve sonraki kuşaklara bu kültürümüzü aktarma vazifesini yerine getirmektedirler” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Baskın da, İŞKUR işbirliği içerisinde açtıkları kursta 12 kursiyerin yer aldığını söyledi. 6 aylık bir çalışma sonucu 20 ile 30 arasında irili ufaklı parçalar halinde ürün ortaya çıktığını kaydeden Baskın, “Tabi bunların arasında yolluk, kilim ve halılar var. Kursiyerlerimiz bu eğitimin ardından ileriki zamanlarda evlerine tezgah alıp kendi halılarını yapabilir, üretebilir ve satışını da yapabilir. Bu kursumuz bugün burada bitmiştir. Halılarımızın kesimini yaptık ve ileriki safhalarda böyle kurslar devam edecektir. İŞKUR burada kursiyerlere günlük ücret vermektedir. Bu üretilen malzemelerinde ileride döner sermaye üzerinden satışı yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Tülay Alaslan ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğündeki halı kursuna 6 aydır geldiğini belirterek, “Bugün kursumuz bitti. Kendi adıma 4 yolluk, 4 kilim, birkaç minder ve bayrak yaptım. İŞKUR’dan destek aldım. Buraya gelerek hem aileme destek oluyorum hem de bu mesleği yürütmek istiyorum. Maddi olarak bizim için çok iyi oldu ve ruhsal olarak da çok iyi geçti. Halılarımız bugün sergileniyor ve bugünden sonra kurs bitecek. Şu anda da sergimiz yapılıyor” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ