Hem terörü bitirdi, hem gönülleri fethetti

Genel 6.01.2018 08:48:58 0
Hem terörü bitirdi, hem gönülleri fethetti
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, göreve başladıktan sonra terör örgütüne adeta nefes aldırmadı. Başarılı operasyonların yanı sıra şehir merkezi ve köylerde vatandaşlarla da bir araya gelen Aktaş, 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurdu.
1999 yılında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet teşkilatındaki yapılanmasıyla ilgili rapor hazırladığı için kumpasa uğrayan Zafer Aktaş, hazırladığı raporda FETÖ/PDY hakkında eli kanlı terör örgütü olduğunu belirttiği için uzunca bir süre pasif göreve çekilmişti. Aktaş, örgütün gerçek yüzünün ortaya çıkmasının ardından Muş Emniyet Müdürlüğüne atanarak tekrar aktif göreve başlamış oldu. İçişleri Bakanlığının 26 Kasım 2016 tarihli kararnamesiyle Muş Emniyet Müdürlüğüne atandıktan kısa bir süre sonra göreve başlayan Zafer Aktaş, ilk iş olarak terör örgütleri PKK ve FETÖ/PDY’ye yönelik başarılı operasyonlar yaptı.
Terör örgütlerine ağır darbe
Özellikle 2017 yılında terör örgütlerinin şehir yapılanmasına yönelik operasyonlarda çok sayıda örgüt sempatizanı yakalandı. 2017 yılı içerisinde PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 391 şahıs hakkında ’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçlarından adli işlem yapılırken, işlem yapılan şahıslardan 121’i çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı, 96 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 174 şahıs ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Yine 2017 yılı içerisinde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda da, 258 şahıs yakalanırken, bu şahıslardan 103’ü çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı. 67 şahıs ise Adli Kontrol şartı ile serbest kaldı.
’Güvenli Okul Projesi’
Muş’ta başlatılan ’Güvenli Okul Projesi’ ile her okuldan sorumlu bir polis, komiser ve emniyet müdür yardımcısı görevlendirilerek proje hayata geçirildi. Okul önlerinde asayiş ve narkotik timleri tarafından aralıksız denetimler başlatıldı ve uyuşturucu ile mücadeleye büyük önem verildi. 1 yıllık süreçte sokak satıcısı ve kullanıcılara yönelik 165 başarılı operasyon gerçekleştirilen ekipler, 240 şahıs hakkında adli işlem yaptı. Şahıslardan 39’u tutuklanarak cezaevine konuldu.
Vatandaşın gönlünü fethetti
Başarılı operasyonların yanı sıra sürekli halkın ve personelin içine inen Aktaş, hem emniyet mensuplarının hem de vatandaşın gönlünü fethetmeyi başardı. Mesai mefhumu gözetmeyen bazen gecenin ilerleyen saatlerinde, bazen de gündüzleri uygulama noktalarını ziyaret eden Aktaş, burada personelle sohbetler yaparak, onlarla müdür-memur ilişkisinden ziyade ağabey-kardeş ilişkisi kurmayı başardı.
Özellikle il merkezinde sürekli vatandaşla bir araya gelmeye özen gösteren Aktaş, aynı zamanda ilçe ve köyleri de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Her fırsatta vatandaşla hemhal olan Aktaş, 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurmayı başardı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem