Hayatı boyunca kimliksiz yaşayan kadın, 85 yaşında kimlik sahibi oldu

Hayatı Boyunca Kimliksiz Yaşayan Kadın, 85 Yaşında Kimlik Sahibi Oldu.

Genel 3.01.2020 11:53:03 0
Hayatı boyunca kimliksiz yaşayan kadın, 85 yaşında kimlik sahibi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2020 11:53

Erzincan’da hayatı boyunca hiç kimliği olmayan Cemile Dağdal, 85 yaşında kimliğine kavuştu. 85 yıl sonra varlığını kanıtlayan yaşlı kadının kimliğini ise Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Zengin evine giderek bizzat teslim etti.

Erzincan merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Cemile Dağdal, yaklaşık 6 ay önce rahatsızlanınca oğlu Dursun Erzincanlı tarafından Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Doktorlar tarafından ilk kontrolleri yapılan kadının tedavi sürecinin devam etmesi için yakınlarından kimlik numarası verilerek kayıt işlemlerinin yapılması istendi. Bunun üzerine Dursun Erzincanlı, hastane görevlilerine annesi Cemile Dağdal’ın kimliğinin olmadığını söyledi. Hastane personeli tarafından kadının nüfus kaydının olmadığı ve kimliğinin bulunmadığına ilişkin tutanak tutuldu. Daha sonra Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünün talimatları üzerine Erzincan Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Zengin 85 yaşındaki Cemile Dağdal’a ulaştı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra Cemile Dağdal’ın kimliği çıkarıldı. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Zengin, 85 yaşındaki Cemile Dağdal’ın evine giderek çıkan kimliğini bizzat teslim etti.

Akıllara ’Ay Lav Yu’ filmi geldi

Yıllardır çeşitli rahatsızlıkları bulunan ve kimliği olmadığı için tedavi olmakta dahi güçlük çeken Cemile Dağdal, yıllar sonra kimliğine kavuşarak büyük bir mutluluk yaşadı. Hayatı boyunca kimliksiz yaşayan, bu durumu nedeniyle "Biz varız fakat galiba da yokuz" repliğiyle bilinen “Ay Lav Yu” filmini akıllara getiren Dağdal, filmin final sahnesinde herkesin kimliğine kavuştuğu gibi kimliğine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Artık Dağdal, resmiyette de var olmanın gururunu yaşıyor.

“Teyzemizin evine kimliğine teslim etmeye geldik”

Cemile Dağdal’ın kimliğini teslim eden Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Zengin, “Bize müracaat gelmedi biz basından öğrendik. Hemen hastaneye gittim. Teyzemizin durumunu öğrendik. O gün dosyasını tanzim ettik. Birkaç eksiklikler vardı onları da yerine getirdikten sonra dosyayı Ankara’ya gönderdik. Genel müdürlüğümüz işlemleri hızla sonuçlandırarak tescil işlemini gerçekleştirdik. Şu anda da teyzemizin evine kimliğini teslim etmeye geldik. Birkaç gün içerisinde kimliğini çıkardık. Çok kolay oldu. Sıkıntısız bir şekilde tescilini gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Çok mutluyum, 85 yıl sonra annemin kimliği çıktı”

Annesinin 85 yıl sonra kimlik sahibi olduğunu ifade eden Cemile Dağdal’ın oğlu Dursun Erzincanlı ise, “Annemin kimliği çıktığı için şu anda çok mutluyum. Çok uğraştım ancak çıkaramadım. Kimliği sonunda çıktığı için çok mutluyum. Hastaneye gittik tabi kimliği olmadığı için bakmadılar. Geri getirdim sonra rahatsızlanınca bir daha götürdüm. Bu benim annem ama kimliği yok dedi. Küçükken ailesi ölmüş, annesi babası ölmüş. Ben çok uğraştım ama başaramadım kimliğini çıkarmak için. Hastaneye götürdük yatırdık. Ameliyat oldu. Şimdi de kimliği çıktı çok mutluyum çok heyecanlıyım. Annemin artık kimliği var. Şu anda artık o da bir Türk vatandaşı. Ne mutlu Türk’üm diyene. Hasta olduğu zamanlarda hep kendi güzümüzle bir şeyler yapmaya çalıştık. Onun için sıkıntısı çoktu. Şimdi çok şükür ki kimliği çıktı. Artık rahatça hastaneye gidebilir. Annemin 85 yıl sonra kimliği oldu. Annem artık özgür bir insan” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ