Hatice anne 4 yıllık ayrılığın ardından oğluyla hasret gideriyor

15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Cafer Ceylan'a kavuşan anne Hatice Ceylan 'Oğlumun banyosunu yaptırdım. Ona yeni kıyafetler aldım. Tırnaklarını bile ben kestim. 4 yıldan sonra buldum artık onu bırakmam. Aynı sofrada yeniden bir aray

Genel 13.12.2019 14:22:31 0
Hatice anne 4 yıllık ayrılığın ardından oğluyla hasret gideriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.12.2019 14:22

Diyarbakır'da, uğruna HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Hatice Ceylan ile eşi Abdülkadir Ceylan, 15 yaşında dağa kaçırılan evlatlarıyla 4 yıllık hasretin ardından sıcak yuvalarında bir araya geldi.

.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}❮❯Hatice anne 4 yıllık ayrılığın ardından oğluyla hasret gideriyor

Diyarbakır'da, uğruna HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Hatice Ceylan ile eşi Abdülkadir Ceylan, 15 yaşında dağa kaçırılan evlatlarıyla 4 yıllık hasretin ardından sıcak yuvalarında bir araya geldi. Evinde özlem duyduğu huzura bulan Cafer, ailesinin yanı sıra evlerini ziyaret eden akrabalarıyla da hasret gideriyor. ( Ömer Yasin Ergin - Anadolu Ajansı )

Hatice Ceylan'ın eyleminin 64'üncü gününde 10 Aralık'ta güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Cafer Ceylan, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Terörün pençesinden kurtulan Cafer, 4 yıl hasret kaldığı annesine, babasına, kardeşlerine ve evine kavuştu.

Evinde özlem duyduğu huzura bulan Cafer, ailesinin yanı sıra evlerini ziyaret eden akrabalarıyla da hasret gideriyor.

"Evim çok sakin ve huzurlu"

Cafer Ceylan, AA muhabirine, 4 yıl sonra yeniden ailesine döndüğü için çok mutlu olduğunu, annesini, babasını ve akrabalarını görmenin sevincini yaşadığını dile getirdi.

Ayrı kaldığı süreçte ailesini ve evini hiç aklından çıkarmadığını ifade eden Ceylan, "Suriye'de sadece kan, yıkık binalar, sürekli patlama ve silah sesleri var. Ama evim çok sakin ve huzurlu. Uzun süredir dönmeye karar vermiştim. Orada ailesini merak eden çok kişi vardı. Oturma eylemi yapan aileleri televizyondan izliyorduk." dedi.

Fırsat bulduklarında Diyarbakır annelerinin oturma eylemini takip ettiklerini vurgulayan Ceylan, "Acaba bizim de annemiz orada mı?" diye takip edenlerin çok olduğunu söyledi.

"Annelerin oturma eyleminin etkisi oldu"

"Sürekli, 'Benim burada ne işim var?' diye düşünüyordum. Çünkü benim ailem, akrabalarım, toprağım burada. Eğer savaşacaksam gelip kendi ailem, toprağım ve vatanım için savaşırım. Annelerin oturma eyleminin etkisi oldu. Önce çok önemsenmedi sonra çok etkili olmaya başladı. Çok kişi bakıyordu ailesini görmek için. Çok kişi gelmek istiyor, baskı ve korkudan dolayı gelemiyorlar." ifadelerini kullanan Ceylan, terör örgütüne katılanlara dönmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Ceylan, "Ben geldim. Kelepçe bile takmadılar. 'Tutuklayacaklar, işkence yapacaklar.' diyorlardı. Ama bunlar yaşanmadı. Sadece ifademi aldılar. İsteyen gelebilir. Orada her söylenene inanmasınlar." diye konuştu.

"Dünyalar benim olsa bu kadar sevinmezdim"

Hatice Ceylan, oğlunu ilk gördüğünde yaşadığı duyguların tarifsiz olduğunu belirterek, diğer oturma eylemi yapan tüm annelerin de çocuklarına kavuşmasını diledi.

"Dünyalar benim olsa bu kadar sevinmezdim. İnsanın çocuğu dünyalara bedel. İnşallah diğer anneler de çocuklarına kavuşurlar. Oğlumun gelmesinde etkili olan Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, polisimiz ve askerlerimize çok teşekkür ediyorum. Onlar bizi sevindirdi. Allah da onları sevindirsin." ifadesini kullanan Ceylan, çocukları terör örgütünce kaçırılan diğer ailelere de oturma eylemine katılmalarını tavsiye etti.

Yıllar sonra kavuştuğu oğlu ile hasret giderdiğini dile getiren Ceylan, evladını bağrına bastığını belirtti.

Ceylan, şöyle konuştu:

"Oğlumun banyosunu yaptırdım. Ona yeni kıyafetler aldım. Tırnaklarını bile ben kestim. 4 yıldan sonra buldum, artık onu bırakmam. Aynı sofrada bir araya geldik. İnşallah bundan sonra böyle devam eder. İlk oturma eylemine katıldığım zaman çok inançlı değildim ama o anneleri dinledikten sonra insanın inancı artıyor. Diğer anneler de oturma eylemine katılsınlar. Çocukları belki onları izler, döner."

"Oğlumla hasret giderdik"

Baba Abdulkadir Ceylan ise oturma eylemine katılma konusunda eşiyle birlikte karar aldıklarını, eşinin eyleme katılmasının faydasını gördüklerini aktardı.

Buruk bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Ceylan, "Kendi açımızdan mutluyuz ama diğer aileler adına üzgünüz. İnşallah onlar da çocuklarına kavuşur. Oğlumla oturduk, sohbet ettik, hasret giderdik. 4 yılın acısı var. Oğlum, 'Bu kadar çok sevildiğini bilmiyordum.' diyor." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ