Hastaları daha güvenli nakletmek için eğitim alıyorlar

Genel 27.04.2018 13:39:03 0
Hastaları daha güvenli nakletmek için eğitim alıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.04.2018 13:39
Erzincan’da, Sağlık Bakanlığının hizmet içi eğitimi kapsamında 4 ildeki 5 kadın 18 erkek ambulans şoförü, ATT ve Paramedik personeline, hastaların daha güvenli nakledilmesi amacıyla ambulans sürüş teknikleri eğitimi veriliyor.
Erzincan İl Sağlık Müdürlüğünce, Erzincan-Erzurum karayolu kenarındaki bir tır parkında oluşturulan ve trafiğe kapalı alanda, Erzincan, Ardahan, Iğdır ve Bayburt’tan gelen 112 Acil Servis personeli eğitime alındı.
Hastaların daha güvenli nakledilmesi için Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) verilen personel, bu süreçte uzman personelce sürüş tekniklerinde teorik ve pratik eğitim aldı.
Katılımcılara sürüşün yanı sıra ambulansların bakımı, onarımı, lastik sökümü, lastik takımı, kış şartlarında zincir takılıp sökülmesi eğitimi de veriliyor.
Erzincan 112 Acil Servis Başhekimi Kaan Çakır ambulans sürüş teknikleri eğitimi hakkında bilgi vererek; “Erzincan olarak bölgemizde Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimlerini vermekteyiz. Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimlerimiz 4 gün sürmektedir. Buna erkek kadın tüm personelimiz ATT, Paremedik, şoför olan tüm personelimiz katılmakta ve bu tarz eğitimlerden geçmektedir. Amacımız tüm çalıştığımız personeli her duruma hazır hale getirmek. Hangi durumla karşılaşırsa karşılaşsın bu durumda gerekli önlemleri alarak kendini en yakın hastaneye güvenli bir şekilde ulaştırabilmesini sağlamak. Bunlarım hepsi Erzincanlı vatandaşlarımızın hastaneye ulaşımlarını 112’yi aradıklarında güvenli bir şekilde hastaneye ulaşımlarını sağlayabilmek. Sürüş Teknikleri Eğitimlerini bölgedeki 7 ile vermekteyiz. Şuan aramızda Ardahan, Bayburt ve Iğdır illerinden katılımcılar bulunmaktadır. Bölgedeki eğitimci sayısı en yüksek iliz Erzincan olarak. Vatandaşlarımızdan da bizlere ve personelimize, 112’ye yardımcı olmalarını bu konuda personelimizi gerekli güvenli sürüş için önlemlerini sağlamalarını trafikte ambulans sireni duyduklarında y ada ambulans sürenini gördüklerinde ambulansın önünü açmalarını rica ediyoruz. Yaşama yol ver diyoruz tüm halkımıza’’ dedi.
Erzincan 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli Neslihan Eren ise açıklamasında; “’Erzincan 112 kontrol merkezinde görev yapmaktayım. İhtiyaç doğrultusunda biz bayanlar olarak ambulansta sürebiliyoruz. Bunun eğitimini çok iyi bir şekilde aldık. Halka şu şekilde önerimiz var, ambulans gördüklerinde muhakkak yol versinler. Biz burada aldığımız eğitimlerde ambulans sürüş teknikleri eğitimi dışında lastik sökümü takımı, zincir takımı her türlü eğitimi almaktayız’’ dedi.
Daha sonra konuşan Acil tıp teknisyeni Halime Tekin; “Erzincan 112’de ATT olarak görev yapmaktayım. Burada Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimlerimi alarak lastik değiştirme, zincir takma, aracı güvenilir bir şekilde kullanıp hastaları hastaneye nakletme konusunda eğitimlerimizi alıyoruz. Bu şekilde hastalarımızı güvenli bir şekilde hastalarımızı güvenli bir şekilde nakletmeyi ümit ediyoruz. Biz bayanlar olarak da bu eğitimi alarak hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz’’ diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ