'Hastalardaki psikolojik baskı ölüm korkusu oluşturuyor'

Edirne'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ilk gününden beri özveriyle çalışan ve bu süreçte yakalandıkları hastalığı yenerek görevlerinin başına dönen hemşireler, yaşadıkları zorlukları anlattı.

Genel 19.03.2021 13:38:38 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.03.2021 13:38

EDİRNE (AA) - Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde Kovid-19 servisinde çalışan Nuray Türkeri, AA muhabirine, çok sayıda koronavirüs hastasını ekip arkadaşlarıyla sağlığına kavuşturduğunu söyledi.

Bu süreçte kendisinin de aynı hastalığa yakalandığını, çok zor ve ağır bir dönem geçirdiğini belirten Türkeri, "Bazen acı verecek derecede nefes darlığım oldu. İlaç tedavisi ve tedbirlere uyarak hastalığı atlattım." dedi.

Hastalığının nefes darlığı belirtisiyle başladığını anlatan Türkeri, şöyle devam etti:

"Bu süreç gerçekten zor geçiyor, atlatılması da çok güç. Hastalardaki psikolojik baskı ölüm korkusu oluşturuyor. Kovid-19 bende korku yarattı. Anksiyete bozukluğu oldu. Daha sonra Sağlık Bakanlığının iletişime geçmesiyle bana destek sağlandı. Tavsiyem hep birlikte birbirimize destek olup hastalıkla mücadele edelim. Maskemizi takalım, mesafemizi koruyalım ve hijyen kurallarını titizlikle uygulayalım. Güzel günlere hep birlikte ulaşacağız."

"Psikolojik boyutu çok farklıydı"

Aynı serviste çalışan hemşire İrem Demiray da bir süre önce yaptırdığı test sonucunun pozitif çıktığını anlattı.

"Ateş, öksürük ve göğüs ağrım oldu. Bu hastalığın psikolojik boyutu çok farklıydı" diyen Demiray, ilaç tedavisi ve aldığı önlemler sayesinde sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.

Ailesiyle temaslı olduğu için bir süre bunun sıkıntısını yaşadığını vurgulayan Demiray, "Bu süreç beni zorladı. Çok şükür onlar pozitif çıkmadı." ifadelerini kullandı.

Hastanede bir temizlik personelinin de Kovid-19'a yakalandığını belirten Demiray, "Arkadaşımızın durumu ağırlaşınca yoğun bakımda tedavisine devam edildi. Onu o şekilde görmek bizi çok üzdü. Bizim sağlık çalışanları olarak vatandaşlarımızdan isteğimiz temel korunma tedbirlerine uysunlar. Bize bu şekilde yardımcı olsunlar. Maske, mesafe ve hijyen salgına karşı çok önemli bir kalkan. Lütfen buna uysunlar." sözlerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ