Hastalar, sosyal aktivitelerle tedavi oluyor

Genel 7.08.2017 10:37:58 0
Hastalar, sosyal aktivitelerle tedavi oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.08.2017 10:37
Elazığ’da, ruh sağlığı olan hastalar ve uyuşturucu ile alkol bağımlıları Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde çeşitli aktivitelerin desteğiyle tedavi ediliyor.
Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören hastalara ilaç tedavisini pekiştirmek amacıyla çeşitli aktiviteler uygulanıyor. Yaklaşık 4 yıldır hizmet veren Dr. Cumhur Hepgüvendik Aktivite Merkezinde hastalar ilgi alanlarına göre el işi, dikiş, nakış, resim, müzik, bilgisayar ve spor aktivitelerine yönlendiriliyor. Yapılan aktiviteler sonrasında ortaya çıkan ürünler stantlarda satılarak tekrar malzeme alımı ve hastaların yararına kullanıldığı aktarıldı.
9 aydır aktivite merkezinde resim öğretmenliği yapan Naime Karataş, "Genellikle hastalarımız, şizofreni, depresif, manik hastalarıdır. Hastalarımıza el sanatları, resim gibi faaliyetler vermekteyiz. Hastalarımız el işi ve resim yaptıkları zaman sakin ve dingin oluyor. Böylelikle hastalarımızın sanatsal yönleri değişiyor. Hastalarımız bir obje ile başladığı aktivitelerinde daha sonra kendilerini geliştiriyor. Aktivite ile el mekanizmaları, düşünmeleri, sanatsal yönlerinin ağır bastığını görüyoruz. Hastalarımızın normal insandan bir farkı yok. Biz aktivite merkezinde ilaçsız bir şekilde onların tedavilerine katkı olmasını sağlıyoruz" dedi.
Yaklaşık 7 yıldır Ruh Hastanesi ve Hastalıkları Hastanesinde çalıştığını belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Öztürk, "Aktivite merkezimiz SODES projesi kapsamında hastanemizde 2013 yılından beri faaliyet veriyor. Spor salonumuzda masa tenisi, dart, badminton, koşu bantlarımız ve bisikletlerimiz yer alıyor. Hastalarımız sabah 08:00 ile 16:00 arasında aktivite merkezinde bulunuyor. Bizim buradaki amacımız hastalarımızın sosyalleşmesine yardımcı olmak. Hastalarımız ilk geldiklerinde daha çok içe kapanıklar ve öz güvenleri yetersiz. Bizim amacımız aktivitelerle hastalarımızın, onlarında birşeyler yapabileceğini topluma kanıtlamayı sağlamak ve onların öz güvenlerini, zihinsel, fiziksel becerilerini artırmak" ifadelerini kullandı.
Dr. Cumhur Hepgüvendik Aktivite Merkezinin 2013 Aralık ayı itibari ile hizmet vermeye başladığını dile getiren Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Başhekim Yardımcısı Dr. Düzgün Şimşek, "Merkezimizde ergoterapist eşliğinde resim, müzik, halk oyunları eğitmenleri ile beraber faaliyetler yürütülmektedir. Bu faaliyetler sonucunda ortaya çıkan ürünler belli dönemlerde stantlar açılarak satışa sunulmaktadır. Elde edilen gelirler merkezin finansında ve hastaların yararına fayda sağlamaktadır. Merkezimizin hedefi kronik ruhsal bozukluğu olan bireylerin sadece farmakoterapi ile değil aktivitelerle düzelmesine yardımcı olmaktır" diye kaydetti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ