Harput’ta atlı jandarma timlerine yoğun ilgi

Elazığ’ın turizminde göz bebeği konumunda yer alan medeniyetler beşiği tarihi Harput Mahallesi’nde görev yapan atlı jandarma timleri, vatandaşlar tarafında büyük ilgi görüyor.

Genel 13.07.2021 11:08:19 0
Harput’ta atlı jandarma timlerine yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.07.2021 11:08

Elazığ’ın turizminde göz bebeği konumunda yer alan medeniyetler beşiği tarihi Harput Mahallesi’nde görev yapan atlı jandarma timleri, vatandaşlar tarafında büyük ilgi görüyor.

Kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan, medeniyetler beşiği olarak bilinen tarihi ve dini açıdan önemli bir değeri olan Harput Mahallesi, ziyaretçi akınına uğruyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan mahalle, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından da 7-24 aralıksız korunuyor. Ekipleri yanı sıra Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’nca (JAKEM) gönderilen atlı jandarma timi, tarihi mahallede göreve başladı. Devriye atan atlı jandarma timleri hem Harput’un güvenliğini sağlıyor hem de ziyaretçileri karşılayarak farklı bir atmosfer oluşturuyor. Atlı jandarma timlerine büyük ilgi gösteren vatandaşlarda hem atları seviyor hem de fotoğraf çekiniyor.

Jandarmaların mükemmel olduklarını dile getiren Ayfer Vural, “İnsanlara hoşgörü ile yaklaşıyorlar. Vatandaşlar resim çekiyorlar. Turistik bir bölgedeyiz. Atlarımızın ve jandarmamızın böyle bir hizmet vermesi çok güzel. Asayiş konusunda yardımcı oluyorlar. Halkımızın da hoşgörü ile yaklaşması çok güzel. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Atları görünce mutlu olduğunu aktaran Erhan Arpacı, “Gerçekten çok güzel bir duygu. Girilmeyen sokaklara giriliyor. Arabaların girmediği yerlere atlar giriyor. İnşallah sayıları daha da artar. Daha güzel olur” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ