'Hareket Ofiste' ile 858 bin dolar cepte kalacak

- Mezo Dijital Yönetim Kurulu Başkanı ve Dijital İletişim Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova: - 'Yapılan bir araştırmaya göre çalışanlar, en fazla sırt ağrısı çekiyor ve bu da iş verimliliklerini yüzde 6 düşürüyor. Bu durumun şirkete ol

Genel 19.09.2019 12:43:51 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.09.2019 12:43

İSTANBUL (AA) - Mezo Dijital Yönetim Kurulu Başkanı ve Dijital İletişim Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova, Mezo Dijital'in geliştirdiği "Hareket Ofiste" projesi ile şirketlerin iş verimsizliğinin bir yıllık maliyeti olan 858 bin doları çöpe atmaktan kurtulacağını belirtti.

Mezo Dijital'den yapılan açıklamaya göre, şirket, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında girişimcilerin iş dünyasına katılmaları için düzenlenen Take Off İstanbul Uluslararası Girişim Zirvesi'ne katıldı.

Zirve kapsamında düzenlenen yarışmada, Mezo Dijital'in geliştirdiği "Hareket Ofiste" projesi bin 500 proje arasında ilk 100 proje arasına kaldı.

Açıklama görüşlerine yer verilen Mezo Dijital Yönetim Kurulu Başkanı ve Dijital İletişim Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova, Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı araştırmaya göre her yıl 2 milyon insanın hareketsizlik nedeniyle hayatını kaybettiğini, hareketsizliğin ölüme sebebiyet veren dördüncü büyük faktör olduğunu belirterek, tüm bunları göz önüne alarak bu projeyi geliştirdiklerini dile getirdi.

Hareketsiz yaşam tarzının başta kalp damar hastalıkları, diyabet ve obezite riskini iki katına çıkardığını aktaran Garakhanova, kolon kanseri, yüksek tansiyon, osteoporoz, kolesterol, depresyon ve anksiyetenin de arttığını vurguladı.

Garakhanova, dünya çapında bakıldığında yüzde 60-80 civarında insanın hareketsiz yaşam tarzı sürdürdüğüne işaret ederek, "Yapılan araştırmalar; 8 saatlik iş gününün yaklaşık 6 saatini oturarak geçiren ofis çalışanlarının yüzde 50'sinin boyun, bel ve omuz bölgelerinde sorun yaşadığını, yüzde 70'inin de gün boyunca kendilerini yorgun hissettiğini ortaya koyuyor." değerlendirmesini yaptı.


- "Projeyle dijital yaşam ile hareketli yaşamı ortak bir potada erittik"


Dr. Nabat Garakhanova, dijital yaşamın giderek insanları daha da hareketsiz bir yaşama sevk ettiğini, Hareket Ofiste projesiyle dijital yaşam ile hareketli yaşamı ortak bir potada erittiklerini ifade etti.

Garakhanova, şunları kaydetti:

"Bütün meslek gruplarına uygun geliştirilen programa göre önce çalışanların vücut analizleri çıkarılıyor daha sonra uzman kadrolar eşliğinde kendilerine beslenme ve hareket programı çıkarılıyor. Çalışan bilgisayar başındayken, egzersiz saati geldiğinde bilgisayarda çıkan video ile birlikte egzersiz programlarını yapıyor. Her gün sadece 6 dakikalık egzersizle dahi iş verimliliğini yüzde 42 oranında arttırmak mümkün. Yaptığımız araştırmalar sonucunda 3 aylık hareket programı uygulayan çalışanların yüzde 53’ünün fiziksel aktivite seviyesinde ve yüzde 42’sinin de iş verimliliğinde artış gözlemledik. Dünyada ve Türkiye'de şirketlerin çalışan verimliliğini artırmak için diyetisyen, nefes terapisi, yoga, pilates, zumba gibi birçok aktivite düzenledik, ancak bunların devamlılığı sağlanamadığı için istenilen başarı elde edilemedi."

Dünyada sağlıklı yaşam bilincinin artmasının şirketlere kurumsal wellness kavramıyla yansıdığını belirten Garakhanova, "Türkiye'de hareketsiz yaşam tarzı sürenler, nüfusun yüzde 75'ini oluşturuyor. Çalışan verimliliği, tüm şirketler için en önemli konuların başında yer alıyor. İş dünyasında 'Presenteeism' olarak bilinen bu sorun, çalışanların küçük çaplı rahatsızlıkları nedeniyle şirkete verdikleri zararı ifade ediyor. Yapılan bir araştırmaya göre çalışanlar, en fazla sırt ağrısı çekiyor ve bu da iş verimliliklerini yüzde 6 düşürüyor. Bu durumun şirkete olan bir yıllık maliyeti 858 bin dolar." ifadelerini kullandı.




Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ