Halkbank yönetim kurulunda Kerem Alkin'in yerine Şeref Aksaç getirildi

- Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi’nin 2020 yılı faaliyet dönemi için yapılan olağan genel kurul toplantı tutanağına göre bankanın yönetim kurulunda değişikliğe gidildi

Genel 26.03.2021 18:48:40 0
Halkbank yönetim kurulunda Kerem Alkin
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.03.2021 18:48

İSTANBUL (AA) - Halkbank Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, bankanın yönetim kurulunda yer alan ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) Daimi Temsilciliği'ne atanan Kerem Alkin'in yerine Şeref Aksaç seçildi.

Halkbank, 2020 yılı faaliyet dönemi için yapılan olağan genel kurul toplantısının tutanağını Kamuyu Aydınlatma Platfomu'nda (KAP) yayımladı.

​​​​​​​Buna göre, yönetim kurulu üyesi olarak, Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Osman Arslan, Meltem Taylan Aydın, Ebubekir Şahin, Maksut Serim, Sezai Uçarmak ve Mevlüt Uysal'ın görevlerine devam etmeleri karara bağlandı.

OECD Daimi Temsilciliği'ne atanan Kerem Alkin'in yerine ise 3 yıl süre ile Şeref Aksaç görevlendirildi.


- "Sahada güçlü bir uygulayıcı olduk"


Açıklamaya göre, toplantıda söz alan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 2020 yılında salgının, pek çok sektöre olduğu gibi bankacılık sektörüne de küresel düzeyde damgasını vurduğunu belirterek, finans sektörünün temel motivasyonunun, salgının olumsuz ekonomik etkilerini hafifletme etrafında şekillendiğini kaydetti.

Halkbank olarak Türkiye ekonomisinin gücünü koruyabilmesinde önemli bir sorumluluk üstlendiklerini aktaran Arslan, "Sorumlu bankacılık anlayışımızla, daha fazla üretim, istihdam ve ihracat için, reel sektörün yanında olduk. Ülkemizin ekonomik büyümesine ivme katan teşviklerin koordinasyonunun sağlanmasında sahada güçlü bir uygulayıcı olduk." ifadelerini kullandı.

KOBİ'lerin lider bankası olarak, 2020 yılında, KOBİ'lere, esnaf ve sanatkarlara önemli destekler sunduklarını aktaran Arslan, KOBİ kredileri pazar payını yüzde 21,6’ya yükselttiklerini kaydetti.


- "2020 yılında 322 milyar TL'nin üzerinde nakit kredi kullandırımıyla halkımızın yanında olduk"


Bankanın ticari kredileri içindeki KOBİ kredilerinin payını yüzde 52,7 gibi çok yüksek bir seviyeye taşıdıklarını aktaran Arslan, "2021 hedefimiz bu oranı yüzde 60 seviyelerine çıkarmaktır." ifadesini kullandı.

Arslan şöyle devam etti:

"2020 yılında 322 milyar TL'nin üzerinde nakit kredi kullandırımıyla halkımızın yanında olduk. Pandemi döneminde 1,5 milyon bireysel ve ticari müşterimize 71 milyar TL kredi kullandırdık. Ayrıca 755 bin esnafımıza 29,2 milyar TL kredi desteği sağladık. Esnafa güven veren banka anlayışımızla, 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' düzenlemeleri kapsamında, 'İşletme Kredisi' ve 'Paraf Esnaf Kart' ürünlerinden oluşan 'Esnaf Destek Paketi' ve 'İşe Devam Cansuyu Kredisi' ürünlerimizi devreye soktuk.

Bunun yanında 850 bin ticari ve bireysel müşterimizin 40,1 milyar TL’lik kredilerini yapılandırdık ve taksitlerini erteledik. Böylece 3,1 milyon müşterimize toplamda 140 milyar TL'lik kredi desteği sağladık."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ