Hakkari’de sel

Hakkari’de etkisini gösteren yağmurun kar sularıyla birleşmesi sonucu Taşbaşı köyünde istinat duvarı çökerken, köprü ise zarar gördü.

Genel 24.03.2021 13:25:02 0
Hakkari’de sel
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hakkari’de etkisini gösteren yağmurun kar sularıyla birleşmesi sonucu Taşbaşı köyünde istinat duvarı çökerken, köprü ise zarar gördü.

Dün akşam saatlerinde etkili olan yağışlar aralıklarla etkisini sürdürürken, kar sularıyla debisi yükselen Zap Suyu ise istinat duvarlarına ve köprülere zarar verdi. Hakkari-Çukurca karayolunun 40. kilometresinde bulunan Taşbaşı köyünün içinden geçen derenin taşması sonucu istinat duvarı çöktü. Çöken duvarla birlikte hasar gören köprü nedeniyle köyün karşı tarafındaki vatandaşlar ise mahsur kaldı. Durumun AFAD’a bildirilmesi üzerine bölgeye giden ekipler, jandarma ile tehlike saçan köprüde güvenlik önlemi alarak kimsenin geçişine izin vermedi.

Gelinli köyünde ise taşan dereler karayolundaki menfezi tıkadı. Yolu açmak için harekete geçen Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri, suyun akış yönünü değiştirerek yolu kısa sürede trafiğe açtı.

Karayolunun çeşitli noktalarına dağdan koparak düşen kayalar da kısa sürede iş makineleriyle temizlenirken, sürücüler ise uyarıldı.

Taşbaşı köyü sakinlerinden Kemal Dayan, dün akşam etkili olan yağışlardan dolayı köylerinin içinden geçen derenin taştığını ifade etti. Dayan, derenin istinat duvarının çökmesi sonucu köylülerin yarısının karşı tarafta mahsur kaldığını söyledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem