Hakkari'de sahnelenen 'Kukla' gösterisine büyük ilgi

Genel 18.10.2018 11:00:07 0
Hakkari
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.10.2018 11:00
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de düzenlenen 2. Ters Lale Kültür, Sanat, Spor ve Kitap Festivali kapsamında kukla gösterisi düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezinde Çiğdem Dağkentin’in kuklası Marmelat ile sahne aldığı vantrolog gösterisine Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş izledi. Çiğdem Dağkentin’in kuklası Marmelat ile yaptığı vantrolog gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
Ardından sahneye çıkan oyuncu Ahmet Yenilmez, Fatih Sultan Mehmet’i ve Çanakkale Zaferi’nde yaşanılanları ve nasıl kazanıldığını anlattı.
Programda bir konuşma yapan Vali Toprak, Hakkari halkının milli, manevi ve vatan sevgisinin yüksek olduğunu söyledi. Vali Toprak, "Gerek Çiğdem Hanımın gösterisinde gerek Ahmet Hocamın büyük bir keyifle ifade ettiği gibi Hakkarili gençlerimiz, çocuklarımız ve Hakkari halkımızdaki sevgiyi, vatan, millet aşkını sizlerde görüyorsunuz. Ahmet Hocamız milli ve manevi duygularımızı coşturacak, bu memleketin özgür bir şekilde, bağımsız bir şekilde şanlı Türk bayrağı altında hayatına devam etmesine vesile olan atalarımızı anan bu oyunu için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten duygulandık, etkilendik. Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakların şehitlerimizin dökülen kanları pahasına bizlere ait olduğunu bir kez daha anladık. Yiyecek ekmeği bile bulamayan, üzerine giyecek bir üniforması dahi olmayan dedelerimizin, ninelerimizin yedi düvel bir olup üstümüze geldiklerinde onlara nasıl cevap verdiklerini kısa da olsa net bir şekilde anladık. Bu vatan, bu millet için can veren bütün şehitlerimize, bu uğurda gazi olanlarımıza, bu mücadelede komutanlık yapan önderlere, Fatih Sultan Mehmet’e, Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnet duyuyoruz” dedi.
Programın sonunda vatandaşlara yöresel yemek ve helva ikram edildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ