Hakkari'de sahnelenen 'Kukla' gösterisine büyük ilgi

Genel 18.10.2018 11:00:07 0
Hakkari
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.10.2018 11:00
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de düzenlenen 2. Ters Lale Kültür, Sanat, Spor ve Kitap Festivali kapsamında kukla gösterisi düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezinde Çiğdem Dağkentin’in kuklası Marmelat ile sahne aldığı vantrolog gösterisine Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş izledi. Çiğdem Dağkentin’in kuklası Marmelat ile yaptığı vantrolog gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
Ardından sahneye çıkan oyuncu Ahmet Yenilmez, Fatih Sultan Mehmet’i ve Çanakkale Zaferi’nde yaşanılanları ve nasıl kazanıldığını anlattı.
Programda bir konuşma yapan Vali Toprak, Hakkari halkının milli, manevi ve vatan sevgisinin yüksek olduğunu söyledi. Vali Toprak, "Gerek Çiğdem Hanımın gösterisinde gerek Ahmet Hocamın büyük bir keyifle ifade ettiği gibi Hakkarili gençlerimiz, çocuklarımız ve Hakkari halkımızdaki sevgiyi, vatan, millet aşkını sizlerde görüyorsunuz. Ahmet Hocamız milli ve manevi duygularımızı coşturacak, bu memleketin özgür bir şekilde, bağımsız bir şekilde şanlı Türk bayrağı altında hayatına devam etmesine vesile olan atalarımızı anan bu oyunu için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten duygulandık, etkilendik. Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakların şehitlerimizin dökülen kanları pahasına bizlere ait olduğunu bir kez daha anladık. Yiyecek ekmeği bile bulamayan, üzerine giyecek bir üniforması dahi olmayan dedelerimizin, ninelerimizin yedi düvel bir olup üstümüze geldiklerinde onlara nasıl cevap verdiklerini kısa da olsa net bir şekilde anladık. Bu vatan, bu millet için can veren bütün şehitlerimize, bu uğurda gazi olanlarımıza, bu mücadelede komutanlık yapan önderlere, Fatih Sultan Mehmet’e, Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnet duyuyoruz” dedi.
Programın sonunda vatandaşlara yöresel yemek ve helva ikram edildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ