Hakkari’de 2019 SOGEP Güdümlü Projelerin protokolü imzalandı

Hakkari’de 2019 Sogep Güdümlü Projelerin Protokolü Hakkari Valisi Ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Ve Daka Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray Tarafından İmzalandi.

Genel 21.01.2020 16:55:07 0
Hakkari’de 2019 SOGEP Güdümlü Projelerin protokolü imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2020 16:55

Hakkari’de 2019 SOGEP Güdümlü Projelerin protokolü Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından imzalandı.

Valilikte düzenlenen 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Güdümlü Projelerin imza törenine Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Engelleri Üreterek Aşıyorum ve Hakkâri’de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesinin Hakkari’ye hayırlı olmasını diledi. DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ile birlikte projelerin protokolüne imza atan Vali Akbıyık, bu projeler sayesinde birçok kişinin istihdam edileceğini belirterek, 2020 yılında ise kurulacak tekstil atölyesi ve halı fabrikasının faaliyete geçmesi ile birlikte yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise, projelerin Hakkari’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansından (DAKA) yapılan açıklamada ise, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından toplumun dezavantajlı kesimlerinin sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlamak, üretkenlik ve yetenek gelişimini desteklemek amacıyla yürütülen 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) başvuru sonuçlarının Bakanlık tarafından 30 Aralık 2019 tarihinde ilan edildiği belirtilerek, “Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinden oluşan TRB2 Bölgesinden ajansımız koordinasyonunda hazırlanan ve Bakanlık tarafından desteklenmeye hak kazanan 6 projenin toplam bütçesi 8 milyon 288 bin 521.40 TL olup toplam hibe tutarı ise 6 milyon 630 bin TL’dir. Hakkari ilinden başvurusu yapılan 2 proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Destek almaya hak kazanan projelerden biri olan Engelleri Üreterek Aşıyorum Projesinin yürütücüsü Hakkâri Valiliğidir. Projenin toplam bütçesi 1 milyon 73 bin 61.40 TL, destek miktarı ise 950 bin TL’dir. Proje kapsamında Hakkari’de engellilerle ilgili envanter çalışması yapılarak, politika geliştirilmesi, kurumlar arası işbirliğinin sağlanması ve il engelli eylem planının hazırlanması, Hakkâri’deki 18 yaş altı engelli bireyler, aileleri ve öğretmenlerine etkin destek sağlanması amacıyla Hakkâri merkez ve Yüksekova ilçesinde engelli merkezleri kurulacaktır. Bu merkezlerde 18 yaş üstü engelli bireylere ilgi ve yeteneklerine göre mesleki beceri kazandırılması ve hediyelik eşya, seramik, tekstil, trikotaj gibi ürünleri atölyelerde üreterek aile ve şehir ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanacak ve tüm engelli bireylerin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşama katılımlarının sağlanması yoluyla sosyal yaşama dahil edilmelerine yönelik çalışmalar yürütülecektir. Destek almaya hak kazanan diğer proje olan Hakkâri’de Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesinin yürütücüsü Hakkâri İl Özel İdaresidir. Projenin toplam bütçesi 1 milyon 890 bin 600 TL, destek miktarı ise 1 milyon 500 bin TL’dir. Proje kapsamında Hakkâri merkez, Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde 300 metrekarelik prefabrik yapılar kurmak suretiyle kilimcilikte ve el sanatlarında yenilikçi modelleri tasarlayarak ürün çeşitlendirmesi yapılacak ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi sağlanacaktır. Bunun yanında yöredeki yünlerin ve doğal bitkilerin (kök boya olarak kullanılmak üzere) katma değerli ürüne dönüştürülerek hem kilim atölyesinde kullanılması hem de tekstil üretimi yapan firmalara pazarlanması sağlanacaktır” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ