Hakkari halkı çağrılara uydu, caddeler boş kaldı

KORONA VİRÜS SALGININA KARŞI 'EVDE KAL' ÇAĞRISINA HAKKARİLİ VATANDAŞLARIN UYMASIYLA CADDELER VE SOKAKLAR BOŞ KALDI.

Genel 22.03.2020 12:12:12 0
Hakkari halkı çağrılara uydu, caddeler boş kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.03.2020 12:12

Korona virüs salgınına karşı ’evde kal’ çağrısına Hakkarili vatandaşların uymasıyla caddeler ve sokaklar boş kaldı.

Türkiye’de korona virüsü vakalarının tespit edilmesinin ardından ülke genelinde tedbir amaçlı yoğun bir çalışma başlatıldı. İran ve Irak ülkelerine komşu olan Hakkari’de de önlemler en üst seviyeye çıkartıldı. Uyarının yapıldığı günden beridir Hakkari Valilisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık’ın talimatları doğrultusunda il genelinde virüse karşı seferberlik başlatıldı. 81 ile gönderilen genelgenin gereğini en iyi şekilde yerine getiren Hakkari Valiliği, en ufak bir ayrıntıyı bile gözden kaçırmıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gerekmedikçe evden çıkmayın’ talimatı ve Hakkari Valiliğinin yaptığı anonslara Hakkarili vatandaşlar uymaya başladı. Sabah saatlerinde denetime çıkan Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri en ufak bir ayrıntıyı bile gözden kaçırmadı. Daha önce kapanması gereken iş yerlerini tekrardan denetleyen zabıta ekipleri, sadece paket servisi yapan pastane ve lokantaları büyük bir titizlikle denetledi.

Maske, eldiven ve hijyenik konusunda esnafı uyaran zabıta ekipleri, vatandaşlara da uyarıda bulunarak 65 yaş üstü kişilerin dışarı çıkmamasını istedi.

Denetimleri memnuniyetle karşılayan vatandaşlar; Hakkari Valiliğine ve Hakkari Belediye Başkanlığı ekiplerine teşekkür ettiler.

Kent merkezinde dolaşan birkaç gencin ellerindeki eldiven ve ağızlarındaki maskeleri ise, alınan tedbirleri gözler önüne serdi. Kurallara en iyi şekilde riayet eden Hakkari’de vatandaşların evlerinde kalmayı tercih etmesi üzerine caddeler ise boş kaldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ