Gürkan, down cafe için talimat verdi

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Kültür Dairesi Başkanlığı işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Malatya Büyükşehir

Genel 1.12.2020 16:00:21 0
Gürkan, down cafe için talimat verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.12.2020 16:00

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Kültür Dairesi Başkanlığı işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katıldığı bir söyleşi programı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Engelliler alanında çalışmalar yapan engelli dernekleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Malatya Kent Konseyi Çalışma Grupları Koordinatörü Hatice Albayrak’ın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşi programında, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a engelli konu başlığı altında çeşitli sorular yönetildi. Gürkan, yerel yönetimler olarak engelli vatandaşların hayatın her alanında daha rahat erişim sağlayabilmeleri adına temel bir yaklaşımı ele aldıklarını, engelli vatandaşlara karşı engelsiz bir şehir oluşturmak gayreti içinde olduklarını söyledi. Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım, alt yapı ve üst yapı çalışmalarında engellilerin daha rahat hareket edebilecekleri, konforlu ve erişilebilir yaşam standartlarına uygun çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini dile getirerek, “Engelsiz bir Malatya için çalışıyoruz” dedi.

“İnançlarımız, hassasiyetlerimiz, kültürümüz gereği empati olgusu içinde bir yaklaşım göstermemiz lazım” diyen Gürkan, nüfusun yüzde 10-12 civarının engellilerden oluştuğunu, fakat herkesin birer engelli adayı olduğunun unutmaması gerektiğini vurguladı.

Merkezi hükümetin sosyal devlet anlayışı anlamında engelli ve engelli ailelerine yönelik düzenlemeler ve politikalar ürettiğini söyleyen Gürkan, yerel ve genel anlamda insan onuruna yakışır ve inanç değerleri ile örtüşen çalışmalar içinde olunması gerektiğini belirterek, “Sivil Toplum Kuruluşlarında sosyal devlet ilkesi ve bütüncül bir yaklaşım ile birlikte engellilere yönelik çalışmaların yapılması çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Gürkan, sadece belirli gün ve haftalar da değil, her daim engelliler adına farkındalık uyandıracak çalışmaların yapılmasının önemli olduğunun altını çizerek, engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.

Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, engellilerin toplumsal hayatta karşılaşmış oldukları sorunları istişare edebilmek, sosyal hayatın engellilere uygun yaşanabilir kılınması adına hizmet alan ve hizmet üreten kişilerin bir arada bulunduğu söyleşi programının önemli olduğunu söyledi. Programın dilek ve temenniler kısmında konuşan Down Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı, down sendromlu çocukların toplumsal ve sosyal hayata katılımını arttırmak adına “Down Cafe” açılması noktasında ki talebini iletti. Başkan Gürkan, bu talebin yerine getirilmesi için ilgili daire başkanına talimat verdi.

Görme engelli PDR Uzmanı Nurettin Kaplan da, özellikle görme engelliler için yollarda hissedilebilir yüzeylerin arttırılmasının önemine dikkat çekti. Programın son bölümünde Gürkan, Sinem Ceyhan ve Adnan Pekmezci’ye ihtiyaçları olan akülü tekerlekli sandalye hediye ederek, günün anlam ve önemine dair hatıra fotoğrafı çektiler.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ