'Güneydoğu'nun Uludağı' karın erimeye başlaması nedeniyle sezonun son kayakçılarını ağırlıyor

Her yıl şubat ayı sonu mart ayı başı gibi sezonu kapatan Karacadağ Kayak Merkezi, bu yıl da hava sıcaklıklarının 20 dereceye yakın olması ve karların erimeye başlaması nedeniyle sezonu kapatmaya hazırlanıyor.

Genel 25.02.2021 13:00:42 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.02.2021 13:00

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa ile Diyarbakır arasındaki sınırın kesişme noktasında yer alan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin birçoğuna yaklaşık 150 kilometre mesafede bulunan Karacadağ, 1919 rakımıyla bölgenin karla kaplı tek zirvesi ve doğal kayak merkezi özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Bilinirliği her geçen yıl artan ve yöresel kıyafetli vatandaşların renkli görüntüler oluşturduğu kayak merkezine bölge insanı ilgi gösteriyor.

Kar kalınlığının 30 santimetre civarında olduğu merkez, yaklaşık 1 kilometrelik pistiyle kayak ve kızakçılara ev sahipliği yapıyor.

Her yıl şubat ayı sonu mart ayı başı gibi sezonu kapatan merkez, bu yıl da hava sıcaklıklarının 20 dereceye yakın olması ve karların erimeye başlaması nedeniyle sezonu kapatmaya hazırlanıyor.

"Bölgede kayağa olan ilgi artıyor"

Kayak merkezi pist sorumlusu Ramazan Ağaçlı, AA muhabirine, bu yıl hem kar yetersizliği hem de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sezonu istedikleri gibi geçiremediklerini söyledi.

Acemi ziyaretçilere kayak öğrettiklerini ve mart başına kadar pisti açık tutmayı planladıklarını belirten Ağaçlı, "Sezona geç başladık o yüzden pek yoğunluğumuz yok. Güneydoğu'nun bütün il ve ilçelerinden, köylerden, kasabalardan gelen çok sayıda ziyaretçi oluyor. Buraya olan merak da kayağa olan ilgi de her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Şalvarıyla kayak yaptı

Şalvarıyla kayak yapan 55 yaşındaki Diyarbakırlı Abdulkadir Açan, her yıl buraya geldiklerini belirterek "Bizim bölgenin insanı burada eğleniyor, moral buluyor. Çocuklarımız, ailelerimiz geliyor. Buralar biraz daha büyütülsün, güzelleştirilsin istiyoruz. Ben de kayak yapıyorum da teknikte biraz eksiğim var. Gençlerimiz güzel kayıyor. Kayakçıları ilgiyle takip ediyorum." dedi.

Kasım Keskin ise merkezdeki eksikliklerin giderilmesini talep ederek, "Ara sıra geliyoruz çok güzel bir yer. Bölgede ilk kar buraya yağıyor. Burası Güneydoğu'nun Uludağ'ı." ifadesini kullandı.

Şanlıurfalı 7. sınıf öğrencisi Sibel Yıldız da ilk defa geldiği merkezde çok eğlendiği kızakla kayıp kar topu oynadığını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ