Güder’den personeline yürek ısıtan ziyaret

Görevi başındayken kaldırımları temizlediği esnada bulduğu cüzdan ve cep telefonunu sahiplerine teslim ederek örnek bir davranışa imza atan Malatya’nın Battalgazi Belediyesi Temizlik işleri personeli Ferhat Karabağ’ı evinde ziyaret ede

Genel 18.01.2021 15:51:15 0
Güder’den personeline yürek ısıtan ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.01.2021 15:51

Görevi başındayken kaldırımları temizlediği esnada bulduğu cüzdan ve cep telefonunu sahiplerine teslim ederek örnek bir davranışa imza atan Malatya’nın Battalgazi Belediyesi Temizlik işleri personeli Ferhat Karabağ’ı evinde ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bu kardeşimizin yapmış olduğu davranışın birçok insana örnek olması gerekir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, geçtiğimiz yaz ayında kaldırımları temizlediği esnada içinde yüklü miktarda para ve kredi kartları bulunan cüzdanı bularak sahibine teslim eden ve geçtiğimiz haftada yine görevi başındayken bulduğu cep telefonunun sahibine ulaştırılmasını sağlayarak ikinci kez örnek davranışa daha imza atan temizlik işleri personeli Ferhat Karabağ’ı evinde ziyaret etti. Dürüstlüğü ve insanlığı ile yürek ısıtan 3 çocuk babası Ferhat Karabağ ile uzun süre sohbet eden Başkan Güder, Karabağ’a herhangi bir ihtiyacı olup olmadığını sordu ve örnek davranışı nedeniyle kendisini tebrik etti. Bir ihtiyacının bulunmadığını ileten Karabağ, ziyaretlerinden dolayı Başkan Güder’e teşekkürlerini iletti.

"Başkanımızı aile babası gibi görüyoruz”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in ziyaretinden dolayı mutluluğunu ifade eden Ferhat Karabağ, şunları söyledi: “Öncelikle başkanımın ziyareti beni ve ailemi çok mutlu etti. Başkanıma teşekkür ediyorum. Biz kendisinden razıyız, Allah’ta kendisinden razı olsun. Biz onu başkan gibi değil, bir aile babası gibi görüyoruz. Çöşnük mahallesinde çalışırken cüzdan buldum. Cüzdanı amirlerimize bildirdim. Belediyemizin arka kısmında bir telefon buldum. Onu da amirlerime bildirdim ve telefonunu sahibine teslim ettiler ve mutluyum. Belki çocuklarının ilaç parası belki de evinin geçim parasıydı. O yüzden ben görevimi yaptım. Bize ait olmayan bir şeyi, asıl sahiplerine teslim ettik. Tekrardan başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

"Battalgazi Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise ,” Ferhat kardeşimiz kendisine, Battalgazi Belediyesine, Anadolu insanına ve Müslüman evladına yakışır bir harekette bulunmuştur. Battalgazi Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz. Bugünde çalışanlarımızdan Ferhat kardeşimizi evinde ziyaret ettik. Kardeşimiz belediyemizde temizlik personeli olarak çalışıyor. Kardeşimiz görevi başındayken cüzdan ve telefon bularak, cüzdanı sorumluluğunun gereği olarak amirlerine veriyor. Kardeşimiz doğru olanı yapıyor. Bundan sonrada yapacağına canı gönülden inanıyoruz. Rabbim sağlık ve sıhhat versin kardeşimize. Allah ondan razı olsun. Birimlerimizde çalışan personellerimizin işin ehli olmasının yanı sıra etik değerlere bağlı olmalarını da önemsiyoruz. Biraz önce kardeşimizde ifade etti. Belki o cüzdanını kaybeden vatandaş, ilaç parasını kaybetmiş olabilir. Veya cüzdanındaki parayla zaruri ihtiyacını karşılayacaktı. Kardeşimiz insanlık namına güzel bir davranışa imza attı ve atmaya da devam ediyor. Arkadaşlarımızla zaman zaman bir araya geliyoruz. Onların sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak çalışanlarımıza sürekli bu konuda hassasiyetlerimizi iletiyoruz. Hiç kimsenin haksız bir malı diğer kişilere helal değildir. Özellikle aile olmanın gereği olan toplu iş sözleşmemizi de yüzde 30 civarında bir artış ile geçtiğimiz aylarda imzalamıştık. Bu kardeşlerimize çalışmalarının bedeli olarak güzel bir sözleşme imzalayarak, ciddi bir maaş artışında bulunmuştuk. Helali hoş olsun. Gönül rahatlığında bu zammı verdik. Daha fazlasını da hak ediyorlar. Kardeşimize sembolikte olsa ödüller verdik. Belki o örnek davranışına karşılık düzeyde ödüller değil ama doğru bir davranışı da ödüllendirmek gerekiyordu. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için anne ve babasına şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ