Göldeki balıkların şehit olan askerler olduğuna inanıyorlar

Genel 30.06.2017 11:36:17 0
Göldeki balıkların şehit olan askerler olduğuna inanıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.06.2017 11:36
Dölbentli köyündeki gölde, vücutlarının çeşitli yerinde yaralar olan balıklar, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Köylüler balıkların Allahu Ekber Dağları’nda şehit düşen askerler olduğunu iddia ediyor.
Hiç bir akarsuyla beslenmeyen alttan kaynayarak dolan gölde bulunan yarısı sırtından yaralı balıklar, halk arasında Sarıkamış harekatında Allahuekber dağlarında yaralanan askerler olarak biliniyor.
Ara sıra kaybolan ve geri döndüklerinde yaralı olan balıkları, şifa arayan, sınava girecek öğrenciler ve evlenmek isteyen gençler ziyaret ediyor. Burada edilen dualarının ise kabul edildiği ileri sürülüyor.

“Bizim için burası çok değerli”
Dölbentli köyünde bulunan balıklı gölün kendileri için çok değerli olduğunu belirten Ayşe Turan, isimli vatandaş, “Bizim için burası çok değerli ziyarettir. Suyun içerisindeki balıklar hep şehittir. Bunlara dokunanlar çarpılıyor. Bir tane komşu kızını getirdik. 40 yaşındaydı evlenmemişti. Getirdik buraya iki üç gün dilekte bulundu. Bir öğretmenle evlendi. 40-45 yaşındaydı. İki üç gün geçmedi, elçisi geldi. Suda bulanan kurbağa öttü, o kurbağa öttüğü zaman dileğimiz kabul oluyor” dedi.

“Göl komple kan oluyor”
Buradaki balıklara zarar verildiğinde gölün komple kan olduğunu vurgulayan Ahmet Doğan, “Büyüklerimizin anlattığına göre, bu balıkların özelliği, burası daha önce normal bir göldü. İçerisinde birkaç tane balık vardı. Çocuktuk, hevesleniyorduk. Zarar vermeyin çarpılırsınız, şehitlerdir diyorlardı. Zaman geçtikçe alıştık. Öğrendiğimiz kadarıyla doğrudur. Zamanla bu balıklar kayboluyor. Zamanı geldiğinde, kendim görmedim, büyüklerimiz anlatıyor. Bunlar şehittir. Bu göl kan oluyormuş. Büyük ihtimalle o şehitlerimizdendir. Saygı gösteriyoruz. Dilekte bulunuyoruz. Dileklerimiz kabul oluyor, inanıyoruz” diye konuştu.
Üreyemedikleri için sayıları artmayan balıklar başka yerde yaşamıyor. Balıkların avlanması ise yasak.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ