Girişimci kadınlardan “Organik Tarım Evi”

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği ile Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi tarafından ‘Organik Saklı Şehirler’ projesi kapsamında ‘Organik Tarım Evi’ hizmete açıldı.Hakkari’de yerel ekonominin güçlendirilmesi ve kadınların ekono

Genel 1.03.2019 15:35:56 0
Girişimci kadınlardan “Organik Tarım Evi”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.03.2019 15:35

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği ile Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi tarafından ‘Organik Saklı Şehirler’ projesi kapsamında ‘Organik Tarım Evi’ hizmete açıldı.

Hakkari’de yerel ekonominin güçlendirilmesi ve kadınların ekonomik hayata dahil edilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Organik Saklı Şehirler’ projesi kapsamında Bağlar Mahallesi’nde ‘Organik Tarım Evi’ hizmete açıldı. Satış merkezinde bir araya gelen kadınlar, kurutulmuş sebze ve meyveleri paketleyip satışa sunuyor.

Kadın Girişimciler Derneği ile Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifinin iştiraki ile yürütülen proje kapsamında Hakkari’nin kırsal kesiminde kadın eli ile üretilen, ancak pazarda yerini bulamayan birçok doğal ürün paketlenerek piyasaya sürülüyor. Tespit ettikleri köyleri dolaşıp, dağlarda toplanıp stoklanan çeşitli otları, yörede yetiştirilen organik sebze ve meyveleri satın alan girişimci kadınlar, satış marketinde hazırladıkları komposto, turşu, pekmez, tahin ve konserve gibi ürünleri de paketleyerek satışa hazır hale getiriyor.

Projenin iştirakçileri arasında yer alan Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, ‘Organik Saklı Şehirler’ projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklendiğini söyledi. Projenin Hakkari için çok önemli olduğunu vurgulayan Keskin, “Dernek olarak bu projenin iştirakçisiyiz. Kadın istihdamını sağlamak amacıyla bu projede yer aldık. Özelikle de kırsaldaki kadının ürettiği ürünleri bu satış noktasında pazarlamayı hedefliyoruz. İlk etapta saha çalışması yürüttük. Birçok köy gezdik, birçok kadın ile görüştük ve burada hazırlanabilecek ürünleri tespit ettik. Ürünlerimiz arasında reçel, komposto, biber sosları var. Kurutulmuş otlarımız, sebze ve meyvelerimiz var. Bunların hepsi marketimizde satışa sunulacak. Özelikle zirai ilaç kullanılmayan ürünleri seçtik. Temel amacımız, kadının önünü açarak, istihdam sağlayıp güçlendirmektir. Kadın ekonomisini güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Keskin, başta Hakkari Valisi İdris Akbıyık ve vali yardımcıları olmak üzere projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Hakkari Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi Başkanı Elif Ermağan ise, köylerde çalışan kadınların ürettiği ihtiyaç fazlası ürünleri ‘Organik Tarım Evi’nde piyasaya sürdüklerini, bununda kadınların kendi ayakları üstünde durması için çok önemli olduğunu söyledi.

Projede çalışan Sibel Adıyaman da, projede aktif olarak yer aldığını belirterek, “Köylerde, yaylalarda toplanan otlar, bağ ve bahçelerde yetiştirilen kurutulmuş sebze ve meyvelerden elde ettiğimiz ürünleri marketimizde satışa sunuyoruz. Ürünlerimizi buraya getirdikten sonra ayıklayıp paketliyoruz. Raflarımızda kompostolar, menemenler, acı soslar gibi birçok çeşit ürünümüz var. Yaylalarda toplanan doğal ürünlerimiz var. Amacımız özelikle kırsaldaki bayanların istihdamını sağlamak, onların elde ettiği ihtiyaç fazlası ürünlerin ellerinde kalmamasını ve bir şekilde fazla ürünleri burada satışa sunmaktır” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ