Gençlik ve spor için hazırlanan projelerde ilk imzalar atıldı

MALATYA’DA GENÇLİK VE SPOR ALANINDA HAYATA GEÇİRİLECEK BİRÇOK PROJEDE, GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. MEHMET KASAPOĞLU’NUN KATILIMI İLE İMZALAR ATILDI.

Genel 6.07.2020 16:40:10 0
Gençlik ve spor için hazırlanan projelerde ilk imzalar atıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.07.2020 16:40

Malatya’da Gençlik ve Spor Yatırımları Protokolü törenine katılan Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu, “Biz eser ve hizmet siyaseti felsefesi ile çalışıyoruz. İki günü eşit olan ziyanda anlayışı ile omuz omuza vereceğiz, her geçen gün bir adım daha ileri gitmeye, taş üstüne taş koymaya hep birlikte devam edeceğiz” dedi. Programda Bakan Kasapoğlu’na fahri hemşehrilik beratı da takdim edildi.

Malatya’da gençlik ve spor alanında hayata geçirilecek birçok proje için, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun katılımı ile imzalar atıldı. İnderesi Tabiat Parkı’nda gerçekleşen imza protokol töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, bir medeniyet şehri olan Malatya’da bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek, “Malatya ülkemizin, sanayisinde, ülkemizin entelektüel birikiminde, spor, sanat, kültür hayatında kısacası her alan sembol bir şehir. Biz de bugün inşallah Malatyamızın gençliğine ve spor geleceğine ve bu anlamdaki zirveye olan iddiamızla ilgili olarak bu yatırımları hep birlikte taçlandıracağız” dedi.

Geleceğim şampiyonları ve yıldızlarının yetişeceği spor projelerinin bugünkü imzalar ile hayata geçeceğini ifade eden Kasapoğlu, “Malatya gönlümüzde ayrı bir yeri olan şehrimiz. Hiçbir zaman gündemimizden düşmedi. Bugün de büyükşehir, ilçe belediyeler ve diğer kurumlarla bu projeleri kağıda dökeceğiz. En hızlı şekilde yarınlarımız için bu tesisleri kazandıracağız. Bu yatırımlar ülkemiz ve bölge için de önemli bir ivme” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin geleceğe ve yarınlara olan iddiasını her alanda sürdürmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Kasapoğlu, "Bu davanın boynunu hiçbir zaman öne eğdirmeyen Malatya’yla da gurur duyuyoruz. Malatya’nın her zaman haktan, hukuktan, milli iradeden yana olan duruşu bizler için çok ama çok mühim. O yüzden gençlerimiz bizim en büyük umudumuz, varlığımız. Bu yapacağımız yatırımlar, bu ülkenin ve bu kutlu davanın yarınlara olan yürüyüşünde eminim ki çok ama çok önemli bir yer tutacaktır. Tam olimpik yüzme havuzumuzun da inşaatı şehrin merkezinde devam ediyor. Onu da Ağustos ayı sonu itibariyle açmayı planlıyoruz. Yine gençlik merkezlerimiz, gençlerimizin kendilerini 7/24 geliştirebilecekleri, kendilerinin mekanı olan merkezlerimiz. Ülkemizin dört bir yanından değerli gençlerimizi misafir edebileceğimiz gençlik kamplarımızı, 4 bin 444 seyirci kapasiteli spor salonumuzu ve yine jimnastik noktasında hem ulusal hem de uluslararası müsabakaların organizasyonlarını gerçekleştirebileceğimiz jimnastik salonunu, spor salonlarını, sentetik yüzeyli mahalli sahalarımızı, tesislerimizi, basketbol ve voleybol alanlarımızı, tenis kortlarımızı, bocce ve cirit sahamız, hokey salonumuzu Malatyamıza armağan ediyoruz. Bu yatırımlar Malatya’mızın gençlerine ve kadınlarımıza emanet. Kadınlar bizim öncümüz. O yüzden bakanlı olarak ’Sporun öncüsü kadınlar’ diyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bir eser, hizmet siyaseti felsefesiyle çalıştıklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "O yüzdendir ki biz, bugün yaptığımızla yetinecek bir anlayışa sahip değiliz. Tıpkı Malatya insanının ruhunda olduğu gibi yine sizlerle birlikte omuz omuza, el ele vereceğiz ve her geçen gün bir adım ileri gitme felsefesiyle taş üstüne taş koymaya, üretmeye, alın teri akıtmaya deva edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu’na fahri hemşehrilik beratı verildi. Beratı takdim eden Başkan Gürkan, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu beyefendiye hemşehrilik beratını taktim ederek kendisini fahri hemşehrimiz ilan ettik. Gençlik ve Spor Yatırımları için ilimize teşrif ederek çalışmalarımız konusunda destek olan Sayın Bakanımıza tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu, Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci ve Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’nın da katılımı ile Malatya’daki gençlik ve spor yatırımlarının protokolleri imzalandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ