Genç piyanistten bir başarı daha

Müzik yeteneği 4 yaşında keşfedilen Nehir Özzengin, İtalya'daki uluslararası piyano yarışmasında birinci oldu.

Genel 1.07.2019 21:33:06 0
Genç piyanistten bir başarı daha
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.07.2019 21:33

İZMİR (AA) - Müzik yeteneği 4 yaşında keşfedilen Nehir Özzengin, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Nicola Di Stefano Piyano Yarışması'nda birinciliği kazandı.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi öğrencisi Özzengin, müzik çalışmalarını 10 yıldır aralıksız sürdürüyor.

Özzengin, İtalya'nın Puglia bölgesinde düzenlenen Uluslararası Nicola Di Stefano Piyano Yarışması'nda kendi kategorisinde birinciliği elde etti.

İzmirli genç yetenek, böylece İtalya'nın önemli müzik festivallerinden Ars Nova Müzik Festivali'nde konser verme hakkını da elde etmiş oldu.

Son iki yılda 6 uluslararası başarıya imza atan Özzengin, geçen sene İtalya'daki 26. Uluslararası Cortemilia Piyano Yarışması'nda birincilik, Uluslararası Mozart Academy Piyano Yarışması'nda ikincilik ve üçüncülük, Uluslararası Cesar Frank ile Uluslararası Ischia piyano yarışmalarında ikincilik elde etti.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen 14 yaşındaki Özzengin, müziğin her zaman hayatında yer almasını istediğini belirtti.

Yarışmalarda ülkesini en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini vurgulayan Özzengin, şunları kaydetti:

"Anne ve babası tarafından desteklenen her çocuğun mutlaka her alanda çok başarılı olacağına inanıyorum. Hikayemi örnek alan pek çok kız çocuğunun bana ulaşma gayreti ise ayrıca mutluluk verici. Umarım ödüllerim tüm kız çocuklarına ilham olmaya devam eder."

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sanat Programları Koordinatörü Seçil Saykan ise Özzengin'in çalışma azmi ve disipliniyle her yıl başarılarına yenisini eklediğini kaydetti.

Muhabir: Halil Şahin

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ