Gelir getirici ürünlerde başarı

MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ YAKUP KALAYLI (SOLDA) VE DOĞANŞEHİR ORMAN İŞLETME ŞEFİ RAMAZAN ATEŞ İLE BİRLİKTE, DOĞANŞEHİR İLÇESİ YOLKORU MAHALLESİNDE DİKİM YAPILAN SAHALARDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Genel 2.11.2020 16:37:53 0
Gelir getirici ürünlerde başarı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.11.2020 16:37

Malatya’da 38 sahada uygulanan gelir getirici tür olarak badem, ceviz, zerdali ve alıç gibi türlerden Doğanşehir ilçesindeki badem çalışmasından iyi verim alındı.

Malatya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 5 bin köye 5 bin orman projesi kapsamında gelir getirici tür olarak dikilen badem, ceviz, zerdali ve alıç, köylüye gelir getirecek. Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı ve Doğanşehir Orman İşletme Şefi Ramazan Ateş ile birlikte, Doğanşehir ilçesi Yolkoru Mahallesinde dikim yapılan sahalarda incelemelerde bulundu. Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı Doğanşehir ilçesi Yolkoru Mahallesinde 151 dekar alana dikimi yapılan yumuşak kabuklu badem dikim alanında incelemede bulunduklarını belirterek, “Yolkoru Mahallesi’nde 151 dekarlık alanda 2017 yılında Orman Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde başarıyla uyguladığı köylere gelir getirici projeler kapsamında burada bir badem ağaçlandırma çalışması yaptık. Kullandığımız fidanlar freklens freduel cinsi kaliteli bademlerdir. Burada 4 bin 500 adet fidan diktik ve bademlerimiz şuanda bir kısmı 2 yaşında bir kısmı da 3 yaşında. Sahanın başarı oranı gayet yüksek. Bu yıl iki defa sürüm yaptık. Gelecek yıl yine aynı şekilde sürümünü yapacağız. Saha tam verim vermeye başladığında Yolkoru Mahallemize devir edeceğiz. Kendileri bakmak kaydıyla vatandaşlara bırakacağız. Orman İşletme Müdürlüğü olarak da aynı zamanda saha bizim tarafımızdan gözetim altında tutulacaktır. Burası aynı zamanda sulama sistemi olan havuzu olan, sondajı olan bir saha. Bu özelliği ile de örnek bir saha diyebiliriz. İnşallah ilerde büyüdüğünde mahallemize büyük oranda gelir getireceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kalaylı, Malatya genelinde 38 sahada dikim yaptıklarını söyleyerek, “Malatya genelinde 38 adet sahada, ceviz, alıç, badem ve zerdali ile yaptığımız sahalar var. Burasıda Badem örneklerden bir tanesi. Malatya’daki sahaların çoğunluğu başarılı. Ancak burası dediğim gibi sulama sisteminden dolayı özel bir saha olduğunu söylüyoruz. Bu sahamız artık köylüye devir edildiğinde köylülerden talep edenlere sırasıyla kura yoluyla yada belli oranlarda anlaşırlarsa ağaç sırasına göre köylülerimize devir edeceğiz. Bundan sonraki bakımlarını devir ettiğimiz köylüler yapacak aynı zamanda köylülerimize de sertifika vereceğiz. Kaç ağaç verdiğimizin de sayıları kendilerinde olacak ve bakımlarını onlardan talep edeceğiz. Bakımlarını aksatırlarsa da tabi ki tekrar geri alacağız. Çünkü bu saha sonuçta bizim Orman Genel Müdürlüğü adına tescil edilmiş bir sahadır. Köylümüz bakmadığı takdirde tekrar geri alma durumumuz olabiliyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ