Geleneksel öykü, deneme ve kısa film senaryo yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Atatürk Üniversitesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesinin ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Öykü, Deneme ve Kısa Film Senaryo Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Genel 3.02.2021 16:10:55 0
Geleneksel öykü, deneme ve kısa film senaryo yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.02.2021 16:10

Atatürk Üniversitesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesinin ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Öykü, Deneme ve Kısa Film Senaryo Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Covid-19 tedbirleri dolayısıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilen yarışmada birbirinden değerli öykü, deneme ve kısa film senaryoları yarıştı. ‘Erzurum’da Yaşamak’ temalı yarışmada ödül alan eserler, Atatürk Üniversitesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi ve Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli yetkililer tarafından ön seçimle belirlendi. Komisyon, ön seçimden geçen eserler arasından üç adet başarı ödülü ve bir adet mansiyon ödülü almaya hak kazanan çalışmaları belirleyerek eser sahiplerine ödüllerini takdim etti. Yarışmada hikaye alanında birinci Özlem Çelik, ikinci Mücahid Yaman, üçüncü Hikmet Ardıl Küçükyılmaz olurken kısa film senaryosu alanında birinciliğe herhangi bir eser layık görülmedi. Bu alanda ikinciliği Hanifi Karadağ, üçüncülüğü ise Ali Yavilioğlu elde etti. Öte yandan yarışmada birinciye 1.500 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye ise 750 TL para ödülü ve bir yıllık Dil ve Edebiyat Dergisi aboneliği ile Atatürk Üniversitesi yayını olan Erzurum’un Yüzleri kitap serisi ödül olarak verildi.

İlki düzenlenen Geleneksel Öykü, Deneme ve Kısa Film Senaryo Yarışmasının, Üniversite-STK iş birliklerinin bir meyvesi olduğuna dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, “kültürel ve sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi adına bu tür etkinlikler sürecektir. Bu tarz yarışmalar sayesinde hayal gücü yüksek yetenekli genç yazar keşfedilmeye devam edecek” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ