'Geleceği Konuşalım' podcast kanalında dijital bankacılık ele alındı

- Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan: - 'Dijital servislerin, önümüzdeki dönemde devreye girecek açık bankacılık ve uzaktan müşteri kazanımı gibi yeniliklerini müşterilerimizle buluşturmak, sağlıklı ve güvenli bir ş

Genel 26.03.2021 11:47:40 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.03.2021 11:47

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, "Dijital servislerin, önümüzdeki dönemde devreye girecek açık bankacılık ve uzaktan müşteri kazanımı gibi yeniliklerini müşterilerimizle buluşturmak, sağlıklı ve güvenli bir şekilde işlemlerini yapabilmelerini sağlamak en büyük gayemiz." ifadelerini kullandı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi'nin pek çok sektör ve alanın gittiği yöne dair ipuçları sunan, sektörün ileri gelen uzmanlarını dinleyiciler ile buluşturan "Geleceği Konuşalım" podcast kanalında bu kez dijital bankacılık üzerine konuşuldu.

Cüneyt Toros moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan ile dijital bankacılık trendleri ele alındı.

Erdoğan, bankacılık sektörünün teknoloji ile iç içe olmak zorunda olduğunu belirterek, “Verdiğimiz bütün hizmetler teknoloji üzerinden sunuluyor. Kimlik doğrulamadan, finansal bilgilerin gizliliğine kadar işin doğası gereği yapılması gereken her işlem teknoloji tabanlı. Bankacılık hizmetleri de sürekli elimizin altında olan teknolojiler tarafından sunulmak zorunda. Finansal kurumların tamamı olarak 7/24 bir şekilde online tüketicilerin ihtiyaç duyduğu anda parmaklarının ucunda olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Açık bankacılık hakkında da bilgi veren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Açık bankacılığı, müşterinin hangi kanaldan hizmet alacağını müşterinin kendisinin belirlemesi olarak tanımlayabiliriz. Açık bankacılık, üçüncü partiler tarafından hizmetimizi kullanabilme ve erişebilme noktasında bulunuyor. İlk etapta hesap bilgisi görüntüleme olarak düşünülebilir. İkinci olarak ise ödeme hizmeti başlatabilme bu alana giriyor. Tüketiciler bizim bankamız üzerinden diğer bankalardaki hesaplarını görüntüleme imkânına sahip olacak. Ödeme başlatabilme noktasında ise bir para transferi veya ödemeyi tetikleme imkânına erişebilecek. Sektör içindeki bütün kurumlar da bu hizmeti sunmak zorunda olacak. Açılım ve yaratacağı etki büyük olmakla birlikte; adım adım varılması gereken noktalar için hem kurumlar hem regülasyonlar hem de müşteriler tarafında belirli süreçlerin geçmesi gerekiyor.”


- "Zahmetsiz tasarımlar ön plana çıkacak"


Erdoğan, müşterinin tercihi, davranışları ve değişen alışkanlıkların geleceği şekillendireceğini aktararak, müşterinin tercih ve davranışlarını şekillendirme konusunda güven unsurunun hala çok kuvvetli bir faktör olduğuna işaret etti.

Kolay kullanım ve erişimin ikinci önemli belirleyici faktör olacağını belirten Erdoğan, "Üçüncü olarak en avantajlı imkânları sunma yeteneği müşterilerin tercihlerini şekillendirecek. Bu hizmetler sunulurken 'müşterilerin hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz?' noktasına adım adım gideceğiz. Açık bankacılık sonrasında ortaya çıkacak hizmetlerde zahmetsiz tasarımlar ön plana çıkacaktır. Finansal hizmetler, müşterilerin istediği işlemi tek noktadan sağlayabileceği bir dönüşüme doğru gidiyor.” değerlendirmesinde bulundu.


- "En yeni teknolojileri hizmetlerimizle birleştiriyoruz"


Erdoğan, en yeni ve en güvenilir teknolojiyi kendi hizmetleriyle bütünleştirip müşterilerin kullanımına sunma konusunda öncü bir kurum olduklarını ifade ederek, biyometri’den Göz ID’ye, yeniliklerden arka plandaki yapay zeka algoritmalarına kadar yeni teknolojileri bankanın sunduğu hizmetlerle birleştiren bir kurum olduklarını anlattı.

Cahit Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dijital servislerin, önümüzdeki dönemde devreye girecek açık bankacılık ve uzaktan müşteri kazanımı gibi yeniliklerini müşterilerimizle buluşturmak, sağlıklı ve güvenli bir şekilde işlemlerini yapabilmelerini sağlamak en büyük gayemiz. Bugün Yapı Kredi olarak 70’in üzerinde açık bankacılık hizmetine kendimizi hazırladığımız API’larımız var. Önümüzdeki dönemlerde banka olarak sadece kendi kanallarımızdan değil, işin regülasyonları doğrultusunda farklı üçüncü partiler üzerinden ya da bizim başka üçüncü parti hizmetlerinde yer alabileceğimiz finansal hizmetler yelpazesini kullanıcılarımıza açmayı planlıyoruz.”

Pek çok sektör ve alanda, dünyada, Türkiye’de yaşanan gelişmeler hakkında seçkiler sunan “Geleceği Konuşalım” podcast kanalı, Spotify, Apple Podcasts ve Google Podcasts platformlarından dinlenebiliyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ