Formula 1 araçlarından kıtalar arası 'pit-stop'

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si öncesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının gerçekleştirdiği tanıtım filminin son aşamasında F1 pilotları Albon ve Gasly, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde dünyanın ilk kıtalar arası 'pit-s

Genel 11.11.2020 21:29:30 0
Formula 1 araçlarından kıtalar arası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.11.2020 21:29

İSTANBUL (AA) - Intercity İstanbul Park'ta 13-15 Kasım'da gerçekleştirilecek Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si öncesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının gerçekleştirdiği tanıtım filminin çekimleri tamamlandı.

Türkiye ve İstanbul'un tanıtımı amacıyla şehrin çeşitli bölgelerinde çekilen tanıtım filminin son aşaması, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleştirildi.

Tanıtım filminde Formula 1 takımlarından Red Bull Racing pilotu Alexander Albon ve AlphaTauri sürücüsü Pierre Gasly yer aldı.

Çekimler kapsamında pilotlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde dünyanın ilk kıtalar arası "pit-stop"unu icra etti.

Dünya genelinde yüz milyonlarca izleyiciye ulaşması planlanan tanıtım filminde Sultanahmet, Galata Köprüsü, Avrasya Tüneli, Arnavutköy-Bebek sahil yolu, Kız Kulesi ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi önemli lokasyonlara yer verildi.

Vali Yerlikaya: İstanbul, yarışa en güzel şekilde hazırlandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sine en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Çekimlerin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ali Yerlikaya, "İstanbul, bütün kurum ve kuruluşlarıyla güzel bir iş birliği göstererek yarışa en güzel şekilde hazırlandı. Aslında heyecanımız biraz eksik. Formula 1 sevenleri bu yarışı izlemek isterdi ancak Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında onlarla ekranda buluşacağız. Bu yarış seyircisiz gerçekleşecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarında çok özel çekimlerin yapıldığını belirten Yerlikaya, "Çok sürprizlerimiz var. İstanbul, 2 kıtanın üzerindeki dünyanın en güzel şehri. Bizim medeniyetimizin başkenti. Hani Napolyon'un bir sözü var ya; 'Dünya eğer tek bir devlet olsaydı İstanbul o devletin başkenti olurdu' sözü. Bu mekanlarda arkadaşlarımız sabırla ve çok büyük heyecanla çekimler yaptı. İzlediğinizde hayranlık duyacaksınız." diye konuştu.

Türkiye Grand Prix'si öncesi bazı ilklerin gerçekleştiğinin de altını çizen Vali Yerlikaya, şunları kaydetti:

"İki kıta arasında Avrasya Tüneli'nde denizin altından koşuldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde karşılıklı araçlar geçti ve 'pit-stop' gerçekleşti. Formula 1'in İstanbul'da gerçekleşmesini sağlayan ve destekleriyle bizim yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Intercity İstanbul Park'ı çok kısa bir sürede mükemmel hale getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür ediyorum. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu yarışı izlemek için heyecanlanıyorum. İstanbul Park, Formula 1 araçlarını özledi. Biz de pilotları çok özledik. Güzel ve kazasız bir yarış olmasını temenni ediyorum."

Muhabir: Emre Doğan
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ