Firma Direktörü Şişman,"Fabrikada güvenlik personelinin farklı görevlerde işe devam etmeleri sağlanacak"

ELAZIĞ’IN MADEN İLÇESİNDEKİ FABRİKADA GÜVENLİKÇİLERİN ÇIKARILMAYACAĞINI BELİRTEN FİRMANIN İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRÜ AYDIN ŞİŞMAN'GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞAN PERSONELİMİZİN MAĞDURİYETİNİ ÖNLEMEK İÇİN İŞLET

Genel 13.06.2020 16:06:39 0
Firma Direktörü Şişman,"Fabrikada güvenlik personelinin farklı görevlerde işe devam etmeleri sağlanacak"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.06.2020 16:06

Elazığ’ın Maden ilçesindeki fabrikada güvenlikçilerin çıkarılmayacağını belirten firmanın İnsan Kaynakları Direktörü Aydın Şişman"Güvenlik görevlisi olarak çalışan personelimizin mağduriyetini önlemek için işletme içerisinde aynı özlük hakları ile farklı görevler verilerek işe devam etmeleri sağlanacaktır. Başka görev kabul etmeyen çalışanlarımızın tüm yasal hakları tarafına ödenecek işlerine güvenlik personeli olarak devam etmek isteyen arkadaşlar içinse taşeron firma ile görüşüp farklı projelerde değerlendirilecektir"dedi.

Maden ilçesinde bulunan bir fabrikada işçiler, dün düzenledikleri toplantıda maaş ve özlük haklarının verilmediğini, işletme tarafından fabrikada değişiklik yapılmak istendiğini ve daha önce de güvenlikçilerin işten çıkarılma kararı alındığı iddiası üzerine firma yetkilileri tarafından basın toplantısı düzenledi. Firmanın İnsan Kaynakları Direktörü Aydın Şişman,işletmenin kapatılacağı, taşınacağı, personelin iş aktinin fes edileceği gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve kapalı oldukları 18 ay boyunca işçilerin maaşlarının ödendiği ve kısa süre içerisinde de kalan tüm işçilik borçlarının ödeneceğini aktardı.Şişman ayrıca, güvenlikçilerin farklı görevlerde işe devam etmeleri sağlanacağını, isteyenlerin ise yasal haklarının kendilerine ödeneceğini belirterek, 350 istihdamla işlerine devam edeceklerini kaydetti.

"Tesisimizin yeniden faaliyete geçmesi planlanmıştır"

Firmanın İnsan Kaynakları Direktörü Aydın Şişman açıklamasında, “Maden ilçesinde bulunan işletmemiz ile ilgili basına yansıyan konularda açıklığa kavuşturulması ve düzeltilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. İşletmemiz yaklaşık 1,5 yıldır ekonomik ve işletmesel nedenlerden ötürü faaliyet gösterememektedir. Son dönemlerde holdingimizin öz verili çalışmaları neticesinde gerekli finansal kaynak oluşturulmuş ve mevcut çalışanlarımız ile tesisimizin yeniden faaliyete geçmesi planlanmıştır. Açılış planlamaları esnasında holding yönetimi ile işletme müdürü arasında yaşanan yönetsel anlaşmazlıklar nedeniyle işletme müdürünün izne çıkarılmasına karar verilmiştir. Bu kararın uygulanması sürecinde yaşanan olaylarda güvenlik zafiyetinin görülmesi üzerine holding yönetimi tarafından güvenlik hizmetinin taşeron firmaya devredilmesine karar verilmiştir.Güvenlik görevlisi olarak çalışan personelimizin mağduriyetini önlemek için işletme içerisinde aynı özlük hakları ile farklı görevler verilerek işe devam etmeleri sağlanacaktır. Başka görev kabul etmeyen çalışanlarımızın tüm yasal hakları tarafına ödenecek işlerine güvenlik personeli olarak devam etmek isteyen arkadaşlar içinse taşeron firma ile görüşüp farklı projelerde değerlendirilecektir"ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz 350 kişilik istihdam"

Farklı illerden güvenlik personeli getirilecek şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığının da altını çizen Şişman;" Güvenlik firması ile yapılan sözleşme kapsamında işe alınacak personelin Elazığ ilinden seçilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır.İşletme müdürünün açıklamaları veya işletme ile ilgisi olmayan bazı çevreler tarafından şirketimize yönelik olumsuz bir algı ile bölge halkı ile şirketimiz arasında bir çatışma ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yaşanan olaylarla ilgili valimiz ile il ve ilçemizin tüm yönetim kadrosu bilgilendirilmiştir. İşletmenin kapatılacağı, taşınacağı, tüm personelin iş aktinin fesh edileceği gibi haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. İşletmemiz, kapalı olduğu 18 aylık dönemde üretim faaliyeti olmamasına rağmen çalışanlarımızı mağdur etmemek ve iş barışını tesis etmek adına maaşlarını ödemiştir. Açıklamalarda 10 ay 15 aydır maaş almıyoruz şeklindeki beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Çalışanlarımıza borçlarımız iş yeri açılış sürecinde planlandığı ve çalışmalarımızda açıklandığı şekilde ödemeye devam etmektedir. Kısa süre içerisinde tüm işçilik borçlarımız ödenmiş olacaktır. İşletmemiz en kısa sürede tekrar faaliyete geçilecek, yine Maden ilçemizde yaşayan hemşerilerimize iş kapısı olmaya devam edecektir. Hedefimiz yaklaşık 350 kişilik personel istihdamı ile nebze de olsa katkıda bulunmaktır"diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ