Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail askerleri Filistinlileri öldürme talimatı alıyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te iki Filistinlinin sadece şüphe üzerine öldürülmesinin, İsrail askerlerinin Filistinlileri öldürmek için talimat aldığını ortaya koyduğunu bildirdi.

Genel 30.05.2020 23:24:10 0
Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail askerleri Filistinlileri öldürme talimatı alıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.05.2020 23:24

KUDÜS (AA) - Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin dün işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinliyi, bugün de işgal altındaki Doğu Kudüs'te zihinsel engelli Filistinliyi öldürmesinin ardından açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bu suçlar, işgalci askerlerin, polislerin ve yerleşimcilerin, Filistinlileri sadece şüphe üzerine öldürmeleri için açık ve doğrudan talimatlar aldığını ve kendilerine Filistinlileri atış talimi için hedef olarak kullanmaları konusunda geniş yetkiler verildiğini kanıtlıyor." ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası toplumdan Filistinlileri korumak için hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmesi istenen açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesine söz konusu suçları kınama çağrısı yapıldı.

İsrail askerleri 2 günde 2 Filistinliyi vurdu

İsrail askerleri, dün Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Nebi Salih beldesi yakınında Filistinli sürücünün kullandığı araca ezme girişimi iddiasıyla ateş açmıştı.

Kimliği açıklanmayan Filistinlinin sağlık durumuna ilişkin bilgi verilmezken İsrail basını, söz konusu kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Zihinsel engelli İyad Hayri Hallak (32) ise bu sabah Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde bulunan El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'nda İsrail polisince açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

"Tabanca taşıdığı şüphesiyle dur ihtarı yapılan ancak bu uyarıya uymayarak kaçtığı" iddiasıyla şehit edilen Hallak'ın üzerinde silah bulunmadığı ve Eski Şehir'deki okuluna gittiği ortaya çıkmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ