FETÖ'nün 'Paralel çözüm' planı varmış

Devlet içinde bir virüs gibi yayıldığı belirlenen FETÖ’nün, terör örgütlerini de hedef aldığı ortaya çıktı. Örgütün çözüm süreci döneminde PKK’nın içine de sızma girişimleri olduğu, bunu da PKK ile bağlantı kuran imamla

Genel 12.08.2016 04:14:54 0
FETÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.08.2016 04:14

FETÖ’nün PKK ile ilgili de paralel bir çözüm süreci planı olduğu öğrenildi. Kuzey Irak’taki  imamlarından PKK ile dolaylı görüşenler olduğu belirtiliyor. İşte PKK imamı diye adlandırılan bu imamlar, sözde PKK içine yerleştirecekleri adamlarla örgüt içinde de etkili olabilmeyi hedeflemiş. Böylece PKK’nın kendi kontrollerinde en azından etkinliklerinde olabileceği hedefleri konulmuş. 


HEDEF FAKİR AİLELER

FETÖ’nün bu hedefe ulaşmak için yine okulları kullandı. Bölgede açılan okullarla dar gelirli Kürt çocukları tuzağına düşürmeyi, ücretsiz eğitim ve ailelere sağlanan desteklerle kendilerine bağlamayı planladığı öğrenildi. Örgütün bu amaçla  devlet okullarındaki FETÖ üyesi öğretmenleri, dershaneleri, öğrenci yurtlarını, STK’lar aracılığıyla yapılan eğitim ve sosyal faaliyetleri kullandığı belirtiliyor. Burada gençleri PKK’nın elinden kurtarmak için mücadele verdikleri imajı yaratarak devletten de destek aldılar. Ancak arka plandaki hedeflerinin yetiştirdikleri Kürt gençleri ile PKK içine sızma ve etkili pozisyonda FETÖ’cülerle istenilen doğrultuda hareket etmesini sağlamaktı. Bölgedeki FETÖ imamlarının görev süreleri boyunda PKK’ya sızma ve örgütün paralel çözüm planı doğrultusunda amaçlarına ulaşma anlamında birbirlerine “Bana nasip olmadı belki siz başarırsınız” diyerek görev devri yaptıkları da öğrenildi. PKK’nın FETÖ’cülerin faaliyetlerinden zaman zaman haberdar olduğu, kimlikleri belirlenen imamların da öldürüldüğü de belirtiliyor.

 

PKK’YA  BİLGİ  TAŞIYORLAR

PKK’nın 25 Temmuz 2015’te Ceylanpınar’da iki polis memurunu öldürdüğü saldırı gibi bir çok kanlı saldırının arkasında da FETÖ’cü teröristlerin olma ihtimali değerlendiriliyor. Öte yandan sonraki süreçte polisin ve askerin PKK’ya yönelik operasyonlarının sızdırılmasında da FETÖ’cülerin etkili olduğu tespiti yapılıyor. 15 Temmuz sonrası ise bu işbirliğinin daha güçlenmesi bekleniyor. FETÖ ile PKK arasındaki işbirliği özellikle son dönemde PKK’nın FETÖ’cü yapılanmayla ilgili telsiz anonslarına yansıyan işbirliği çağrılarıyla da ortaya çıktı. PKK’nın FETÖ’nün devlete ait bilgilerini kullanarak terör saldırılarını artırmaya çalışacağı belirtiliyor.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ