FETÖ'de tayin işlerinden sorumlu Mehmet Erdoğan Tüzün

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından çözülmeye başlayan FETÖ'de, güç mücadelesi baş gösterirken elebaşı Fetullah Gülen'den sonra yerine kimin geçeceği tartışması, gözleri örgüt yöneticilerinden oluşan 'karanlık kurul ü

Genel 18.11.2020 13:04:17 0
FETÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.11.2020 13:04

ANKARA (AA) - FETÖ'nün "Başyüceler" ya da "istişare heyeti" de denilen bu kurul üyelerinden biri olan Mehmet Erdoğan Tüzün, örgütün Isparta imamlığını yürüttü, Feza Gazetecilik AŞ ve Cihan Haber Ajansında görev aldı.

Örgütün sözde tayin heyeti üyesi olduğu ve atama işlerini yürüttüğü belirtilen Tüzün, örgüte ait Kaynak Holdingin danışmanları arasında bulundu.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürlüğünü yapan Tüzün, Feza Gazetecilik AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Kurucu asil üyesi oldu.

Örgüte ait Samanyolu Televizyonunda yönetim kurulu üyeliği görevini de yürüten Tüzün, 2013'ten itibaren örgütün kurduğu Fatih Üniversitesinde mütevelli heyeti üyesi olarak görev aldı.

Tayin heyeti üyesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, terör örgütünün darbe girişiminden bir gün önce açtığı "FETÖ Çatı Davası" olarak nitelenen davanın iddianamesinde ifadesine yer verilen Selim Çoraklı, Tüzün'ün adının örgüt içerisinde Tayin Heyeti üyesi olarak geçtiğini ve bu kişinin ana kadroda yer aldığını beyan etti.

Kemalettin Özdemir ise Mehmet Erdoğan Tüzün'ün Fatih Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi olduğunu, Zaman Gazetesinde görev aldığını, imamlık gibi bir görevi olmadığını ancak kendisinin "abi" gibi değerlendirdiğini ve Başyüceler Kurulunda bulunduğunu söyledi.

Latif Erdoğan da Tüzün'ün Ispartalı olduğunu, Kaynak Holding'in danışmanı ve Cihan Haber Ajansının Genel Müdürü olduğunu bildirdi.

Çetin Acar, Tüzün'ün örgütün üst kurulunda yer aldığını beyan etti.

Nurettin Veren ise örgü içerisindeki her türlü tayin, terfi ve yönlendirmelerin Tayin Heyetinde değerlendirildiğini, bu heyetin 1990 yılı sonrası Nevzat Ayvacı, Mustafa Özcan, Mehmet Erdoğan Tüzün, Suat Yıldırım, Kudret Ünal, Ali Ünal, İbrahim Erkul, Salih Öz, Süleyman Uysal ve soyadını hatırlamadığı Uzun Numan olarak bildiği kişilerden oluştuğunu söyledi.

Tayin heyetinin ayda bir kez toplandığını bildiren Veren, burada istişareden daha çok Fetullah Gülen'in talimatlarının dikte edildiğini, kimsenin fikir beyan etme ve itiraz hakkının olmadığını belirtti. Veren'e göre Tayin Heyeti üyeleri Gülen'in dikta ettiği görevlendirmeleri muhataplarına iletiyor.

Kendisinin de yıllarca söz konusu toplantılara katıldığını aktaran Nurettin Veren, FETÖ'nin başlangıcından itibaren örgüt içinde bulunan isimlerden birinin de Mehmet Erdoğan Tüzün olduğunu bildirdi.

Örgüt içi görüşme ve toplantılar

Mehmet Erdoğan Tüzün'ün Şerif Ali Tekalan, Mustafa Özcan, Suat Yıldırım, Muammer Türkyılmaz, Nevzat Ayvacı, Ali Çelik ve Kudret Ünal ile telefon irtibatı tespit edildi.

Tüzün'ün, firari örgüt üyeleri Abdullah Aymaz, Ahmet Can, Ahmet Kirmiç, Alâeddin Kaya, Ali Bayram, Ali Çelik, Barbaros Kocakurt, Bekir Baz, Ekrem Dumanlı, Faruk İlk, Halit Esendir, Hidayet Karaca, İlhan İşbilen, Kudret Ünal, Mehmet Ali Büyükçelebi, Mustafa Muhammet Günay, Mustafa Özcan, Mustafa Talat Katırcıoğlu, Naci Tosun, Nevzat Ayvacı, Osman Hilmi Özdil, Osman Karakuş, Recep Uzunallı, Reşit Haylamaz, Sadettin Başer, Selman Kuzu, Şerif Ali Tekalan ve Talip Büyük isimli FETÖ üyeleri ile sık sık bir araya geldikleri de belirlendi.

Firari durumundaki Tüzün'ün adı, İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler" listesinde Kırmızı kategoride başına 10 milyon lira ödül konulanlar arasında yer alıyor.

Muhabir: Serdar Açıl,İsmet Karakaş

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ