Faruk Alpaslan, 'Van İŞGEM Başarı Hikâyesidir'

İŞGEM’i ziyaret eden Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, esnaf için kuluçka merkezi fonksiyonunu yerine getiren Van İş Geliştirme Merkezi’ni (İŞGEM) ziyaret etti.

Genel 17.05.2016 17:03:37 0
Faruk Alpaslan, 'Van İŞGEM Başarı Hikâyesidir'
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türkʹün Haberi

İŞGEM’i ziyaret eden Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, esnaf için kuluçka merkezi fonksiyonunu yerine getiren Van İş Geliştirme Merkezi’ni (İŞGEM) ziyaret etti.

Ziyarette Van’daki girişimciler için güvenli işyeri, üretim ve pazarlama imkânı oluşturan Van İŞGEM’in Van ekonomisi için adeta bir kuluçka merkezi görevini yerine getirdiğini söyledi.Van Organize Sanayi Bölgesi’nde ulusal ve uluslar arası standartlarda üretim yapan birçok fabrikanın İŞGEM’de kurulup geliştiğine dikkat çeken Faruk Alpaslan, “İŞGEM sağladığı uygun ortam ve ortak akıl ile girişimciler için uygun ortam ve özgüven sağlıyor, cesaret veriyor. Girişimcilerin işletme maliyetlerini en aza düşürürken, onların uygun hammadde temini ve pazarlara ulaşmasında da önemli destek veren İŞGEM Vanlı girişimcinin yatırımcıya dönüşmesinde önemli bir fonksiyon üstleniyor. Tüm bu faaliyetlerini yurtdışından sağladığı kaynaklarla finanse eden İŞGEM aynı zamanda Van ve Türkiye ekonomisine olumlu katkı sağlıyor” dedi.

FARUK ALPASLAN “İŞGEM GİRİŞİMCİLERİN ÜMİT KAPISIDIR”

Mahmut Gedik Koordinatörlüğü’nde kurulup bugünlere gelen Van İŞGEM’in tüm engellemelere rağmen kapasitesini arttırmak için verdiği mücadeleyi takdirle karşıladığını belirten Faruk Alpaslan, “Van’ın gelişmesi, ekonominin canlanması, yatırımların artması, işsizlerin iş güç sahibi olması, gençlerin istihdam edilebilmesi için taş üstüne taş koyanın takdir edilmesi gerekiyor. Bu açıdan değerlendirdiğimizde İŞGEM Van için bir başarı hikâyesidir. Birçok sosyal, ekonomik ve kültürel proje için örnek teşkil edecek bir başarıyı yakalayan İŞGEM yönetimine, kurulduğu günden bu yana emeği geçen yönetici ve çalışanlara, destek veren kamu ve sivil toplum yöneticilerini kutluyorum. Yeni projeler ile İŞGEM bünyesindeki işyeri sayısı artacak, bu da Van iş dünyasına yeni girişimcilerin kazanılması ve istihdam alanlarının oluşturulması demektir” dedi.

FARUK ALPASLAN “İŞGEM KOLLEKTİF AKIL VE DAYANIŞMANIN ESERİDİR”

STK başkanlığı yaptığı dönemlerde de İŞGEM bünyesinde yapılan çalışmalara tanık olduğuna dikkat çeken Faruk Alpaslan, “İşgem’in esnafımıza verdiği desteğe tanık oldum. Yeni kazandırılacak olan iş yerlerinde girişimcilerin çağın şartlarına uygun teknoloji ile üretim ve tanıtım yaparak ve pazara ulaşma konusunda KOSGEB’in de gerekli desteği sağlaması gerekiyor. İŞGEM’in öncülüğünde sürdürülen çalışmalara KOSGEB’in de destek vermesi ile oluşacak kümelenme tüm Van esnafının yaralanacağı güzel bir örnek olacak. Halkımız ve esnafımız nesilden nesle kalacak eserler üretenler ile buna engel olmak isteyenleri unutmayacaktır. Bu yönde yapılan başarılı çalışmaları takdir ediyor ve tüm samimiyetimizle destekliyoruz” dedi.

MAHMUT GEDİK, “VAN’IN SAMİMİ VE GAYRETLİ İNSANLARA İHTİYACI VAR”

Van’ın sosyoekonomik hayatının gelişmesi ve kalkınmasını sürdürebilmesi için samimi ve gayretli çalışmalar yürüten insanlara ihtiyaç olduğunu belirten İŞGEM Koordinatörü Mahmut Gedik, “Faruk Bey bu ilin konularını ve sorunlarını çok iyi bilen, gerek STK başkanlığı döneminde, gerekse siyasi çalışmaları döneminde sorunların çözümü konusunda samimi bir şekilde çalışan, tecrübeli ve güvenilir bir dostumuzdur. Şehrin ve halkın sorunları ile ilgilenmeyi her aşamada ve konumda sürdüren Faruk Alpaslan’ın, bizi seçim ve siyasi faaliyetler dışında ziyaret etmesi de büyük anlam taşıyor. Van’ın en büyük ihtiyacı Van’ın sorunlarını çok iyi bilen, çözümleri için samimi çalışabilecek, halkın konuları ile kendi derdi gibi ilgilenebilecek insanlardır. Gayretli ve samimi insanlar, projeleri oluşturabilmek, çalışmaları yapabilmek, kaynakların temin edilebilmek için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Yapacağımız çalışmalar samimi destekler ile çok daha başarılı ve insanımıza yararlı olacaktır” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem