“Farklı Olanla Birlikte Yaşamak” projesi başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü ve Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu organizasyonuyla topluma engellilik bilinci kazandırmak ve engellilerin toplum tarafından daha iyi anlaşılmasını sağla

Genel 13.02.2019 17:15:07 0
“Farklı Olanla Birlikte Yaşamak” projesi başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2019 17:15

Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü ve Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu organizasyonuyla topluma engellilik bilinci kazandırmak ve engellilerin toplum tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla ‘Farklı Olanla Birlikte Yaşamak’ projesi başlatıldı.

Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Milli Eğitim Yeşilyurt İlçe Şube Müdürü, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aktaş, öğrenciler ve konferanslarını vermek üzere Milli Atlet Ramazan Cuğlan ile PDR uzmanı görme engelli Nurettin Kaplan katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerimizin kullanmış olduğu fiziki alanları normal hale getirerek, onların engellerinden dolayı sıkıntı yaşamamaları için çalışıyoruz. Ulaşım alanında otobüslerimizi engelli vatandaşlarımızın istifade edebileceği hale getirerek sayısını arttırdık. Kaldırım yükseklikleri ve rampaları engellilerin kullanımına uygun hale getirdik” dedi.

Önemli olanın zihinlerimizdeki engellerin kalkması olduğunu söyleyen Polat,“Bu proje kapsamında 26 ortaokulda gerçekleştirilecek olan programlarla toplumda duyarlılık oluşturulması takdire şayandır. Düşünce olarak engellilerin karşısında bir engel oluşturmamak ve onlarla bütünleşmek gerekir. Bu bir düşünce ve yaşam tarzıdır” ifadelerini kullandı.

PDR uzmanı görme engelli Nurettin Kaplan ise, çocuklarda engellilere yönelik sağlıklı bir bakış açısı olabilmesi için ebeveynlere büyük görevler düştüğünü belirterek, “Çocuklarımıza engellileri anlatmazsak yarının yöneticileri olan çocuklarımız da engellilere olan bakış açılarında olumsuzluk oluşturabiliriz” şeklinde konuştu.

Milli Atlet Ramazan Çuğlan da, “Ağaç yaşken eğilir atasözünden yola çıkarak minik kardeşlerimize engellilerin yaşam şartlarını öğretmek ve engelliler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla program yapıyoruz. Öğrencilerin her verilen bilgiyi saklama ve ona göre hareket etme eğilimlerinin daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Minik kardeşlerimize engelliler ile alakalı bilgiler verip hayatlarında engellilerin farkında varmalarını ve ona göre yaşamalarını umuyoruz” diye konuştu.

Program sonunda ortaokul öğrencilerine engellilerin yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili empati kurmalarını sağlamak amacıyla çocuklara beyaz baston ve engelli aracıyla uygulama gerçekleştirildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ