Evren'den stokçu ve fırsatçılara karşı köy pazarı önerisi

Genel 9.10.2018 18:20:07 0
Evren
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2018 18:20
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, son dönemlerdeki stok ve fiyat artışlarına karşı köy pazarlarının kurulması gerektiğini belirtti.
Milli Beka Hareketi Malatya İl Başkanı İbrahim Aygün, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti. Malatya’nın sorunları ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sivil toplum örgütlerinin halkın temsilcileri olduğunu ve faal oldukları takdirde çözüm noktasında yaptırım güçlerinin olduğunu söyledi.
Son dönemlerdeki stok ve fiyat artışları konusunda daha önce tedbir olunması açısından köylü pazarlarının kurulması gerektiğini belirten Evren “Biz bizzat Bülent Tüfenkci’nin bakanlığı döneminde kendisine kurulacak bir köylü pazarının büyük kazanım olacağını ve köylünün kendi ürettiği ürününü bu pazarda çok uygun fiyatlarla satışa sunacaklarını, hem köylünün hem de vatandaşın karlı çıkacağını söyledik. Ancak hiçbir girişimde bulunulmadı. Şimdi komisyoncu köylüden üç kuruşa sebzeyi alıyor ve tezgaha gelene kadar bu sebze on kuruş oluyor. Bu fiyat farkı vatandaşın cebinden çıkıyor ama üretici kazanamıyor, vatandaş pahalı ürün alıyor, birileri haksız kazanç sağlıyor. Bunun önüne geçmek için köylü pazarlarının kurulması şart” ifadelerini kullandı.
Milli Beka Hareketi Doğu Anadolu Bölge ve Malatya İl Başkanı İbrahim Aygün ise, Evren’in önerisine destek vererek, “Sonuna kadar haklısınız. Bu pazar hem köylümüzün hem de vatandaşlarımızın kazançlı olmasını sağlayacaktır. Milli Beka Hareketi olarak vatandaşın yararına olacak her projenin destekçisiyiz. Bu konu üzerinde mutlaka çalışmalarımız olacaktır. Fırsatçı stokçular ve haksız kazanç elde eden bazı yapılanmaların devlete zarar verdiğini biliyoruz, bunların karşısındayız ve üzerimize düşeni yapacağız. Biz bütün teşkilat olarak devletimizin yanında olmaya ve devlet başkanımızın emrinde olmaya yemin etmişiz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ