Evlatlarını çocuk yaşta terörün pençesine kaptıran Diyarbakır anneleri 23 Nisan'ı buruk karşılıyor

Kızı 14 yaşında dağa kaçırılan Diyarbakır annelerden Fatma Akkuş, 'Kızımla evde etkinlik yapardık. Kızım sen 23 Nisan'ı kutlarken şimdi dağda ne işin var.' dedi.

Genel 22.04.2021 15:14:50 0
Evlatlarını çocuk yaşta terörün pençesine kaptıran Diyarbakır anneleri 23 Nisan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.04.2021 15:14

DİYARBAKIR (AA) - Evlatları çocuk yaşta dağa kaçırılan Diyarbakır anneleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını buruk karşılıyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 598'inci gününde devam ediyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukları ile yaşadıkları anıları unutmayan aileler, ellerinde fotoğraflarla evlatlarının yolunu gözlüyor.

"Kızım sen 23 Nisan'ı kutlarken şimdi dağda ne işin var?"

Kızı Songül'e kavuşmak için oturma eylemi yapan Fatma Akkuş, AA muhabirine, 6 yıldır evladına hasret kaldığını söyledi.

"23 Nisan geldiği zaman çok üzülüyorum. Kızımla evde etkinlik yapardık. Kızım sen 23 Nisan'ı kutlarken şimdi dağda ne işin var?" diyen Akkuş, kızının 14 yaşında dağa kaçırıldığını belirtti.

Akkuş, kızına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısı yaparak, "Keşke burada olsaydı. Bu çocukları dağda ölüme terk ettiler. Yazık değil mi? Çocukları geri versinler. Kızımı çok özledim." dedi.

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çok severdi"

Anne Mevlüde Üçdağ da oğlu Ramazan'a kavuşmak için eylemi sürdüreceğini belirtti.

"Oğlum 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çok severdi. Şiirler okurdu. Evde yaptığımız etkinlikleri bayramda okula götürürdü. Ciğerimi koparıp dağa taşa mahkum ettiler." ifadelerini kullanan Üçdağ, oğlunu çok özlediğini, sesine hasret kaldığını dile getirdi.

"Oğlum ölse bile diğer çocuklar için mücadele edeceğim"

Üçdağ, evladına kavuşana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğini kaydederek, "Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Küçük yaşta birçok çocuğu kaçırdılar. Onlar (HDP) Kürtlerin temsilci olamaz. Küçük yaşta çocukları kandırıp, PKK'ya teslim ettiler. Sonuna kadar eylemde kararlıyım. Oğlum ölse bile buradan ayrılmayacağım, diğer çocuklar için mücadele edeceğim. Hiçbir zaman bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim." şeklinde konuştu.

Evladına seslenen Üçdağ, "O zalimlerden kaç. 9 yaşındaki çocukları bile dağa kaçırdılar. 9 yaşındaki çocuk şimdi 23 Nisan'ı kutlayacaktı. Evladımı istiyorum." ifadelerini kullandı.

"23 Nisan'da eline bayrak alarak okula giderdi"

Hakkari'nin Çukurca ilçesinden 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Kadriye için gelerek eylem yapan Nazmi Türan ise çocuk yaşta kaçırılan kızını HDP'den istediğini belirtti.

Türan, "Sonuna kadar buradayım. Sadece kızımı istiyorum. 23 Nisan'da eline bayrak alarak okula giderdi. Bayramı büyük bir sevinçle karşılıyordu. Polis olmak hayali vardı. Şimdi ölü mü, sağ mı bilmiyoruz." dedi.

Siirt'ten 7 yıl önce 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Nurettin Ödümlü de ailelere çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Ödümlü, "Küçük yaştaki çocukların 23 Nisan'ı kutlaması gerekirken dağda ellerinde silah olmaması lazım. 8 yaşındaki çocuğu dağa kaçırıp eline silah veriyorlar. Ne hakları var buna? Evladımın teslim olmasını istiyorum." diye konuştu.

Muhabir: Nurten Aslan

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ