Evde kalıyorlar ama sanatsız kalmıyorlar

TUNCELİ'NİN ÇEMİŞGEZEK İLÇESİNDE KORONA VİRÜS SALGININDAN DOLAYI “EVDE KAL” ÇAĞRISINA UYAN BAZI VATANDAŞLAR, GÜNLERİNİ SANATLA İLGİLENİP ENSTRÜMANLAR EŞLİĞİNDE ŞARKI VE TÜRKÜLER SÖYLEYEREK GEÇİRİYOR.

Genel 29.03.2020 10:45:35 0
Evde kalıyorlar ama sanatsız kalmıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.03.2020 10:45

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde korona virüs salgınından dolayı “evde kal” çağrısına uyan bazı vatandaşlar, günlerini sanatla ilgilenip enstrümanlar eşliğinde şarkı ve türküler söyleyerek geçiriyor.

Çin’de ortaya çıkıp dünyayı saran korona virüs nedeniyle ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında birçok kişi ihtiyacı olmadığı sürece evden dışarı çıkmıyor. Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde de evden çıkmayan bazı vatandaşlar, zamanlarının bir kısmını ailece müzik yaparak geçiriyor. Çeşitli enstrümanlar çalan vatandaşlar, o anları sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Babasıyla evde sürekli enstrüman çalıp birlikte şarkı söylediklerini belirten Sinem Çelik, “Dünyamızı ve Türkiyemizi ciddi anlamda tehdit eden korona virüs salgınından dolayı evde kal Türkiye çağrısına uyarak bizde babamla birlikte evde klavye, keman ve birçok müzik aleti eşliğinde müzik yapmaya karar verdik. Tüm Çemişgezekli hemşehrilerimi ve tüm Türkiye’yi sanatla evde kalmaya davet ediyoruz. Evde kal Türkiye” dedi.

İlçelerinin köklü bir tarih ve kültürel bir yapıya sahip olduğunu aktaran Melih Şen de, “Bu zor süreçte bizde evimizde insanlara moral vermek amacıyla tabii ki de dışarı çıkamayışımız, bütün işlerimizin aksayışı sebebiyle evde müzik yapıp sosyal medya hesaplarımızdan sizlerle paylaşıyoruz. Evde kal mesajımızı bu şekilde veriyoruz. Bizde babam, kardeşim ve ben olmak üzere herkese evde kal diyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ