Ev kadınlarına emeklilik fırsatı! Evde emeklilik şartı nedir? 

Evde el işleri yaparak aile bütçesine katkı sunan ev kadınlarına emekli olma imkânı var. Bu şekilde çalışan ev kadınları esnaf statüsünde değerlendirilerek, vergiden de muaf oluyorlar.

Genel 1.07.2019 11:10:44 0
Ev kadınlarına emeklilik fırsatı! Evde emeklilik şartı nedir? 
Tarih: 01.01.0001 00:00


El işi ve süs eşyası yaparak, bahçesinde ürettiği sebze ve meyveleri işleyerek satan kadınlara devlet de destek veriyor.  Vergi ödemeden esnaflık hakkına sahip olan ev kadınları, aynı zamanda standardın altında bir primle evde emeklilik imkanı olabiliyor. 

Nereye başvurulacak?
Bu tür işlerle uğraşan kadınlar, vergi dairelerine başvurduklarında 'Esnaf Muafiyet Belgesi' alabiliyor. Kadınlar, söz konusu belge ile SGK'ya başvurarak sigortalı da oluyor.  26 gün prim yatırıp 30 gün sigortalı sayılıyor. 2019 yılı için ödenecek prim tutarı 709 lira. Normalde prim 819 lira. 110 liralık avantaj var. Ödenecek gün sayısı her yıl arttığı için 2020'de 27, 2021'de 28, 2022'de 29 ve 2023'le sonrası için 30 gün olacak.

31 BİN LİRA SINIRI VAR
Yeni düzenlemeyle internet ve benzeri elektronik ortamlarla, oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, dokuma mamulleri, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri iş yeri açmaksızın satanlar, 30 bin 696 liraya kadar olan gelir için vergiden istisna tutulacak. 

ŞARTLAR NELER?
- 18 yaşından büyük olmak.
- Zorunlu sigorta gerektiren işlerde çalışmamak.
- Sahip olduğu sigorta nedeniyle aylık alıyor olmamak.
- Gelir Vergisi'nden muaf olduğunu belgelemek.

DENETİM VAR
Esnaf Muafiyet Belgesi almak isteyenler, 'neyi, nasıl, nerede' ürettiğini vergi denetçilerine kanıtlamak zorunda. Sigortalı olduğu süre boyunca kesintisiz üretim yapması ve satış faaliyetlerini sürdürmesi gerekiyor. Ayrıca, giderlerini fatura, gelirlerini ise makbuzlarla kayıt altında tutmak ve bu belgeleri vergi denetim elemanlarına ibraz etmekle yükümlüler. Üretilen malların dernek, vakıf, sendika ve meslek odaları tarafından kurulan kermeslerde satılmasında bir sakınca yok. Ancak halk pazarlarında satışı yapılamıyor. Kaynak:Güneş
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem