Euromoney, BKT’yi 7. kez yılın bankası seçti

-Euromoney, bankacılık sektöründeki üstün performansı ve liderlik konumunu değerlendirerek, Çalık Grubu'nun Arnavutluk’taki bankası BKT’yi yedinci kez 'Arnavutluk’un en iyi bankası' unvanına layık gördü - BTK Yönetim Kurulu Başkan?

Genel 31.07.2019 11:47:03 0
Euromoney, BKT’yi 7. kez yılın bankası seçti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.07.2019 11:47

İSTANBUL (AA) - Dünyanın önde gelen finansal yayınlarından Euromoney, Çalık Grubu’nun Arnavutluk’taki bankası BKT’yi (Banka Kombetare Tregtare) 7.kez "Arnavutluk’un en iyi bankası" olarak seçti.

BKT açıklamasına göre, Euromoney, bankacılık sektöründeki üstün performansı ve liderlik konumunu değerlendirerek, Çalık Grubu’nun Arnavutluk’taki bankası BKT’yi yedinci kez "Arnavutluk’un en iyi bankası" unvanına layık gördü.

Söz konusu ödül, 10 Temmuz’da Londra’da düzenlenen Mükemmeliyet Ödülleri töreninde, BKT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta ve Genel Müdür Seyhan Pencaplıgil’e takdim edildi.

Açıklamada törende yaptığı konuşmasına yer verilen Usta, şunları kaydetti:

"Tüm BKT çalışanları adına bu muhteşem ödül için memnuniyetimi ifade etmek isterim. Bu yıl içinde aldığımız diğer ödüllerle birlikte Euromoney ödülü, çalışanlarımızın emeğinin bir takdiridir, bir kez daha onlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Müşterilerimiz ile anlamlı bir bağ inşa ederken, güvene dayalı geleneksel bankacılık ile inovatif çözümler geliştirme konusunda denge bulma stratejimiz, BKT’nin Arnavutluk’ta en büyük banka olma konumunu güçlendirmektedir. Rahatlıkla söyleyebilirim ki BKT’nin gerekli kontrollerle büyümeyi dengeleyebilme kanıtlama kabiliyeti, müşterilerimize finansal gelecekleri konusunda bir garanti sunmaya devam edecek ve gelecek yıllarda da BKT’nin liderlik konumunu sürdürmesini sağlayacaktır."

- 94 şubeyle müşterilerine hizmet veriyor


Açıklamaya göre, 1925 yılında kurulan BKT, Arnavutluk’un en büyük ve en köklü bankası konumunda. Toplam aktif büyüklüğü 2018 sonu itibari ile 4 milyar dolar ve toplam mevduat büyüklüğü 3,1 milyar dolar olan banka, 67’si Arnavutluk’ta 27’si Kosova’da olmak üzere 94 şubesi ile müşterilerine hizmet veriyor.

Cari yıl içinde ayrıca, The Banker, Global Finance ve EMEA Finance tarafından da yılın bankası ödüllerine layık görülen BKT, yüzde 29,4 pazar payıyla sektördeki 2. ve 3. büyük bankaların toplamından daha fazla bir büyüklüğe sahip. Banka ayrıca bu pazar payı ile yurt dışında en yüksek pazar payına sahip Türk bankası olması özelliğiyle de öne çıkıyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ