ETÜ Sosyal Uyum Sorunlarına Çözüm Aranıyor

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) koordinatör kurum olarak yer aldığı 'Invented Life/Keşfedilen Yaşam' başlıklı Avrupa Birliği Erasmus+ Projesinin 2. Danışma Kurulu Toplantısı, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun temsilcilerinin

Genel 3.04.2021 16:04:35 0
ETÜ Sosyal Uyum Sorunlarına Çözüm Aranıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) koordinatör kurum olarak yer aldığı "Invented Life/Keşfedilen Yaşam" başlıklı Avrupa Birliği Erasmus+ Projesinin 2. Danışma Kurulu Toplantısı, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Projeye ortak olan Türkiye, İtalya, Yunanistan, İspanya ve Polonya’da sığınmacıların ve ev sahibi vatandaşların dil, mesleki ya da mesleki olmayan becerileri ile sosyal uyum sorunlarına çözüm bulunması hedefleniyor.

Proje kapsamında geliştirilen envanter ile ülkelerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıların kişisel özellikleri hakkında on farklı kategoride bilgi toplamak suretiyle mesleki ilgilerini tespit etmeyi ve verilecek eğitimlerle geçim kaynaklarını yapılandırmayı amaçlandıklarını belirten ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, ülkemizin göç politikalarına kurum olarak uluslararası bir proje ile katkı vermekten dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade etti.

Toplantı, Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emirhan Kula’nın bir yıllık proje faaliyeti ve gelecek bir yılki proje planlamasına yönelik yapmış olduğu sunumun ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem