ETÜ heyeti ASELSAN ile ortak çalışma imkanlarını görüştü

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve beraberindeki heyet Erzurum 1. Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat Urkuç ile birlikte Sivas’ta bulunan ASELSAN Hassas Optik Merkezi’ni ziyaret ederek ortak çalışma imkâ

Genel 8.04.2021 11:26:40 0
ETÜ heyeti ASELSAN ile ortak çalışma imkanlarını görüştü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.04.2021 11:26

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve beraberindeki heyet Erzurum 1. Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat Urkuç ile birlikte Sivas’ta bulunan ASELSAN Hassas Optik Merkezi’ni ziyaret ederek ortak çalışma imkânlarını görüştü.

Üniversite-sanayi bütünleşmesine yönelik çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, beraberindeki heyet ile birlikte ilk olarak ASELSAN Hassas Optik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahin’in konuğu oldu. Burada ETÜ Yüksek Teknoloji ve Araştırma Merkezi’nin (YÜTAM) yürütmekte olduğu projeler hakkında bilgi paylaşımı yapıldıktan sonra ASELSAN Hassas Optik üretim alanlarında incelemelerde bulunuldu.

Ülkemizin en önemli savunma sanayi kuruluşlarından olan ASELSAN’ın kapılarını ETÜ’ye açmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Bülent Çakmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan yerli ve milli teknoloji hamlesi doğrultusunda üniversitelere düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade ederek: “ETÜ olarak bu vizyon doğrultusunda gerek şehrimizde gerekse bölgemizde bulunan pek çok sanayi kuruluşuyla iş birliklerimizi güçlendiriyor, ortaklaşa çalışmalar yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında oldukça büyük bir adımın atıldığını belirten Erzurum 1. Sanayi ve Organize Bölge Müdürü Murat Urkuç: “Erzurum Teknik Üniversitesi ile uzun zamandır yapmış olduğumuz görüşmeler ve istişareler meyvelerini vermeye başladı. Üniversitenin bilgi birikimi ile Erzurum sanayisinin tecrübesini buluşturduğumuz bu ziyaretimiz kapsamında savunma sanayisi alanında öncü bir firma olan ASELSAN’la ortak projeler yürüterek şehrimize, bölgemize ve ülkemize katma değer sağlama hedefindeyiz” dedi.

Heyet daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni ziyaret ederek Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ