ESTP Arakanlı Müslümanlar için seferber oldu

Genel 18.09.2017 14:29:33 0
ESTP Arakanlı Müslümanlar için seferber oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.09.2017 14:29
Arakanlı Müslümanlar için Dadaşlar Diyarı Erzurum’dan yardım eli uzanıyor. Erzurum Sivil Toplum Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen yardım organizasyonu kapsamında Havuzbaşı Kent Meydanı’nda Kermes çadırları kuruldu. ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli, Arakanlı Müslümanlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için tüm Dadaşları yardım kermesine davet etti.
Erzurum Sivil Toplum Platformu, beraberindeki insani yardım kuruluşları ile birlikte Arakanlı Müslümanlar için seferberlik ilan etti. ESTP’nin öncülüğünde gerçekleştirilen yardım organizasyonu kapsamında kurulan kermes çadırı, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda Dadaşları bekliyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli, "İnsanlığın Yanında Ol, Arakanlılara Sahip Çık" sloganıyla start verilen yardım organizasyonu ile Erzurum’da kermes açtıklarını bildirdi. İnsani Yardım Vakfı (İHH), Deniz Feneri Derneği, Hayrat Yardım, Memur-Sen, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Ebu İshak Derneği ile Vuslat Derneği’nin katılımıyla düzenlenen organizasyonun tarifini "İslam kardeşliğinin dayanışması" olarak yapan ESTP Başkanı Güvenli, kermesten elde edilen gelir, bağış ve yardımların Arakanlı Müslümanların yarasına merhem olacağını ifade etti.
HALEP’E ERZURUM’DAN 42 TIR DOLUSU YARDIM TOPLANMIŞTI
ESTP olarak Erzurum’da daha önce de Halepli Müslümanlar için yardım kampanyası gerçekleştirdiklerini ve 42 TIR dolusu yardım malzemesi toplandığını hatırlatan Güvenli, Erzurum’un bu konulardaki hassasiyetine dikkat çekerek, "Yardım organizasyonlarına Erzurum’dan gösterilen ilgi hakikaten de büyük oluyor. Çünkü Erzurum insanı, ihtiyaç sahibi olana yardım eli uzatmanın erdem ve faziletini adeta özümsemiş durumda. Halep için yaptığımız yardım kampanyasında buna yakından tanıklık ettik. O kampanyada Erzurum’dan tam 42 TIR dolusu yardım malzemesi toplanmıştı. Öyle ümit ediyoruz ki; Arakanlı din kardeşlerimiz için de Erzurum halkı aynı hassasiyeti ortaya koyacaktır." diye konuştu.
Arakanlı Müslümanların karşı karşıya kaldıkları zulmün artık tahammül edilemez boyutlara ulaştığının altını çizen ESTP Başkanı Güvenli, "Ayeti- Kerime ile de sabittir ki: bütün Mü’minler kardeştir. Bu bağlamda bizlere düşen en büyük sorumluluk kardeşlerimize sahip çıkmak, onların acısını dindirmek ve dertlerine derman olmaktır. Dolayısıyla Erzurum halkını Arakanlı Müslümanların sızlayan yaralarına merhem olmaya çağırıyor ve herkesi kermes çadırlarımıza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ