ESOB Başkanı Fırat: 'Bir kez daha lanetliyoruz'

Genel 13.07.2018 12:55:06 0
ESOB Başkanı Fırat:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.07.2018 12:55
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla demokrasiye gölge düşürmek isteyenleri bir kez daha lanetledi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan FETÖ/PDY üyesi bir grubun 15 Temmuz 2016 yılında kalkıştığı hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde ESOB Başkanı Rasim Fırat bir mesaj yayınladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tarihte görülmemiş bir saldırıya ve ülkenin işgal girişimine maruz kaldığını anımsatan Başkan Fırat, ihanet çetesinin halkın dirayeti karşısında tutunamadığını vurguladı. İhanet gecesinde Erzurumluların da bir anda kenetlenerek sokağa döküldüğünü ifade eden Başkan Fırat, “Türkiye genelinde hain darbe girişimine ilk karşı çıkanlar hiç kuşkusuz halkımızla birlikte Ahilik teşkilatımızın üyeleri olmuştur. Bakkalı, taksicisi, büfecisi olmak üzere bir çok meslek dalından ülke genelinde 51 meslek mensubumuzu şehit verdik. Canımız pahasına ülkemize ve demokrasimize sahip çıktık. Unutulmamalı ki en büyük güç milli iradedir" dedi.
İLELEBET VAROLACAĞIZ
“O geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız” diyen Başkan Rasim Fırat, şöyle devam etti. “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini, milletimizin hür iradesi ile seçilmiş Hükümetimizi ve demokratik rejimimizi açıkça tehdit eden, 15 Temmuz 2016’daki bu kalkışmayı ve devletimizi işgal girişimini ikinci yıldönümünde bir kez daha kınıyor ve bu vatan hainlerini lanetliyoruz. Her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir. Hiçbir zaman cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkanı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz ve esnaf teşkilatımız ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır. Ülkemiz üzerinde kötü emel besleyenler hiçbir zaman heveslenmesinler. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet hep var olacaktır. Hiçbir güç bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ