Esnaflara geçici konteyner dükkanlar oluşturuldu

Esnaflara Geçici Konteyner Dükkanlar Oluşturulması Nedeniyle Kura Çekildi

Genel 7.01.2020 12:10:14 0
Esnaflara geçici konteyner dükkanlar oluşturuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.01.2020 12:10

Malatya Battalgazi Belediyesi, depreme dayanıksız ve riskli olması nedeniyle geçtiğimiz ay yıkımını gerçekleştirdiği Eski Malatya’daki eski Belediye binasının alt kısmında bulunan esnafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için geçici Konteyner dükkanlar oluşturdu.

Eski Malatya’da olumsuz fiziki koşulları ve depreme dayanıksız olması sebebiyle risk oluşturan eski belediye binasının yıkım çalışmaları tamamlandı. Geçtiğimiz ay yıkımı tamamlanan eski belediye binasının alt kısmında bulunan 13 esnafın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için çözüm bulundu. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından harekete geçen Battalgazi Belediyesi, 13 esnafı mağdur etmemek için geçici Konteyner dükkanlar oluşturdu.

Açılış 13 esnaf ve Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafız Sayın’ın katılımıyla bir kura çekimi gerçekleştirildi. Eski Malatya’nın çehresini Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in değiştireceğine olan inancının tam olduğunu ifade eden Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafız Sayın, “Bugün burada Eski Malatya meydanında bulunan belediye binamızın altında bulunan esnaflarımızın kura çekimine katıldık. Öncelikle mahallemiz adına Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkür ediyorum. Başkanımız ile sürekli istişare içindeyiz. Başkanımız seçildiği günden itibaren Eski Malatyamızın daha fazla nasıl kalkınması ve daha fazla nasıl güzelleşmesi için çalışmalarına şahit oluyoruz. İnşallah Başkanımızın bu meydan projesi en kısa sürede hayta geçecektir. Ben inanıyorum ki 2 yıl içinde Eski Malatya’nın çehresi değişecek ve bunu da Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder yapacaktır" dedi.

Bugüne kadar hiçbir esnafı mağdur etmediklerini ve bundan sonrada etmemek için Belediye olarak ellerinden geleni ortaya koyacaklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Bilindiği üzere Eski Malatya’daki eski Belediye binamızın yıkımını gerçekleştirmiştik. Bu binamız depreme dayanaksız bir binaydı. Tespit yapıldıktan sonra ilgili kurumlar binanın yıkılmasına karar verdi. Geçtiğimiz aylarda yıkımı tamamlanan Belediye binamızın alt kısmında bulunan 13 esnafımızın mağdur olmaması adına, Battalgazi Belediyesi olarak geçici Konteynerden yapmış olduğumuz dükkanları oluşturduk. Bugüne kadar hiçbir esnafı mağdur etmedik ve bundan sonrada etmeyeceğiz. Bugün mevcut arkadaşlarımız ile kura çekimi yaptık. Çekilen kuraların arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah orada bol rızıklar kazanırlar. Önümüzdeki süreçte de arkadaşlarımızı inşa edeceğimiz kalıcı mekanlara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Kura çekimine katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, Battalgazi Belediye Başkanı Güder, Eski Malatya’yı hak ettiği yere taşıyacaklarını belirterek, "İnşallah biz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın belirttiği gibi Battalgazi’yi Mazisine Layık İstikbale hazırlama noktasında görevi aldığımız yerden daha da ileriye götürmek için çalışıyoruz. Peki Eski Malatya şuan hak ettiğini almış mıdır? Bence almamıştır. Bizim Eski Malatya’yı hak ettiği yere getirmemiz lazım. Battalgazi’yi tarif ederken; ‘ tarih ve kültür müzesi’ şeklinde ifade ediyoruz. Tarih ve Kültürümüzün yerleşik olduğu yer Eski Malatya’dır. Malatya’daki yaşanmış olan tarihi görmek isteyenleri ilk götürdüğümüz yer Eski Malatya’dır. Kervansaray’ımızın, Sanat Sokağımızın, Poyraz Konağımızın, 400 yıllık Ulu Camimiz ile 2 Üniversitesi olan Şahabe-i Kübra ve Şahabe-i Şura Medreselerinin Battalgazi’mizde bulunmasından dolayı burası ayrı bir anlam kazanıyor. Oradaki eserlere sahip çıkarak özellikle Turizm açısından çalışmalarımızı yapmış olduk. Öte yandan Eski Malatya’da belediyemize ait Kaymakamlığımızın kullanmış olduğu bir bina daha var. Onu da inşallah oradan kaldırıp Eski Malatya’daki o alanı güzel bir meydana dönüştürüp, dışarıdan gelen misafirlerin oturabilecekleri kafeteryalar, kıraathane ve okuma salonlarını kazandıracağız. Eski Malatya’mızı daha yaşanabilir ve insanların daha çok rağbet ettiği bir yer haline getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ