Eski buzdolabıyla başladıkları tavukçulukta yılda 200 bin lira kazanıyorlar

Ordu'da eski buzdolabından yaptıkları kuluçka makinesiyle tavukçuluk işine başlayan anne oğul, 8 yılda tavuk sayısını 2 bine, kazançlarını ise yıllık 200 bin liraya çıkarmayı başardı.

Genel 3.12.2019 12:36:15 0
Eski buzdolabıyla başladıkları tavukçulukta yılda 200 bin lira kazanıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.12.2019 12:36

ORDU (AA) - Ordu'nun Perşembe ilçesinde eski buzdolabından yaptıkları kuluçka makinesiyle tavuk üretimine başlayan anne ve oğlu, 8 yılda tavuk sayısını 2 bine çıkararak, ürettikleri yumurtalardan yıllık 200 bin lira gelir elde ediyor.

Üç çocuk annesi, 65 yaşındaki Semine Seven, 2011'de İstanbul'da emekli olduktan sonra ilçeye bağlı Beyli Mahallesi'nde yaşamaya başladı.

Tavukçuluk yapmaya karar veren Seven, oğlu Ergin Seven'in desteğiyle kullanılmayan bir buzdolabından kuluçka makinesi yaptı.

Anne oğul, kuluçka makinesinde ürettikleri civcivlerle başladıkları tavuk üreticiliğini, daha sonra köyde kurdukları çiftlikte sürdürerek aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Semine Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde boş durmaktansa tavukçuluk yapmanın daha güzel olduğunu söyledi.

Her gün yakından ilgilendiği tavuklarını organik yemle beslediğini belirten Seven, havaların iyi olması durumunda tavuklarına fındık bahçesinde baktıklarını anlattı.

Seven, işe 200 tavukla başladıklarına işaret ederek, "Yumurtalardan elde ettiğimiz gelir ve desteklemelerle bu sayıyı 2 bine kadar çıkardık. Yumurtalara hem Ordu hem de il dışından talep var. Yıllık kazancımız ise 200 bin lira civarında." dedi.

İmkanı olanlara bu işi yapmalarını tavsiye eden Seven, tavuklarla ilgilenmenin kendisine huzur verdiğini, imkanı olduğu ve sağlığı el verdiği sürece devam edeceğini aktardı.

"Ordu başta olmak üzere birçok ile gönderiyoruz"

Ergin Seven (33) ise tavukçuluğa 2011 yılında başladıklarını, yumurtlayan tavuk sayısının her geçen yıl arttığını ifade etti.

Tavuklarla genellikle annesinin ilgilendiğini, imkan buldukça kendisinin de yardımcı olduğunu dile getiren Seven, "Doğal ortamda yetiştirdiğimiz tavuklardan elde ettiğimiz yumurtaları, Ordu başta olmak üzere birçok ile gönderiyoruz. Bu zor ve emek isteyen bir iş ancak annemin özverisiyle bu seviyeye kadar ulaştık." ifadelerini kullandı.

Ergin Seven, annesinin çevresindekilere de örnek olduğuna dikkati çekerek, "2 bin tavuğun bakımının üstesinden annem gelebiliyorsa birçok genç de bu işi yapabilir. Biz yaptık ve başarılı olduk. Bu işi yapmak isteyenlere de mutlaka tavsiye ederiz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ