Esed rejiminin saldırısında bacağını kaybeden Esra protez bacak hayaliyle yaşıyor

Suriye'deki iç savaşta DEAŞ'ın zulmünden kaçarak sığındıkları İdlib'de Esed rejiminin saldırısında sol bacağını kaybeden 6 yaşındaki Esra, protez bacağına kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

Genel 21.12.2020 12:27:14 0
Esed rejiminin saldırısında bacağını kaybeden Esra protez bacak hayaliyle yaşıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.12.2020 12:27

AZEZ (AA) - Suriye'deki iç savaşta terör örgütü DEAŞ'ın zulmünden kaçarak sığındıkları İdlib ilinde Beşşar Esed rejiminin saldırısında sol bacağını kaybeden 6 yaşındaki Esra Salih, koltuk değnekleriyle yaşaması nedeniyle döktüğü gözyaşlarının son bulması için protez bacağına kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

Esed rejiminin hava saldırısında 3 yıl önce sol bacağını kaybeden 6 yaşındaki Esra'nın hikayesi yürekleri burkuyor.

Suriye'deki iç savaşın en şiddetli döneminde 2014'te dünyaya gelen Esra ve ailesi, Halep'in kuzeyindeki Harbil köyünün 2015'te terör örgütü DEAŞ'ın eline geçmesinin ardından evlerini terk ederek, İdlib'de yaşamaya başladı.

DEAŞ'ın eli kanlı teröristlerden kaçan aile, İdlib'de ise Esed'in katliamına yakalandı.

2017 yılında Halepli ailenin yaşadıkları eve bombanın isabet etmesi sonucu Esra'nın sol bacağı koparken, küçük kızın halası ve 2 kuzeni olay yerinde can verdi.

Olaydan kısa süre sonra İdlib'i terk etmek zorunda kalan Halepli aile, muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesindeki bir çadırkente yerleşerek, geride bıraktıkları acıları unutmaya çalışıyor.

Okuldaki yaşıtları gibi koşup oynayamayan Esra, mahkum olduğu koltuk değnekleriyle hareket etmenin üzüntüsüyle 3 yıldır gözyaşı döküyor.

Bu sene okula başlayan kızının yorulmasına günlü razı olmayan fedakar baba Habib Salih, Esra'yı çoğu zaman okula sırtında götürüyor.

Protez yardımı bekleyen acılı baba, Esra'nın koltuk değneklerinden bağımsız, mutluluğa adım atacağı günün hayalini kuruyor.

Harbil köyü hala terör örgütü YPG/PKK işgali altında bulunuyor.

"Koltuk değnekleri canımı çok yakıyor"

Esra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "(3 yıl önce) İdlib'de arkadaşlarımla oynadığım sırada uçaklar tarafından vuruldum. Sol bacağımı kaybettim, kolumdan yaralandım. Saldırılarda arkadaşlarım ve (kuzenlerim) kardeşlerim öldü." ifadelerini kullandı.

Gününü arkadaşlarıyla oyun oynayarak ve okulda verilen ödevleri yaparak geçirdiğini söyleyen Esra, "Okula koltuk değnekleriyle gidip geliyorum. Bazen babamın sırtında bazen de arkadaşlarımın koltuk değneklerime yaslanmasıyla okula gidip geliyorum." dedi.

Gözyaşlarıyla konuşmasını sürdüren minik Esra, "Hayalim koltuk değneklerinden kurtulup arkadaşlarım gibi yürümek ve onlar gibi koşabilmek. Koltuk değnekleri canımı çok yakıyor." diye konuştu.

"Tek hayalim kızımın diğer çocuklar gibi koşup oynayabilmesi"

Baba Habib Salih de kız kardeşi ve 2 yeğeninin öldüğü, kızının da yaralandığı saldırı anının acısını yüreğinde taşıdığını belirterek, sabretmeye çalıştığını söyledi.

Azez'de bir çadırkentte yaşadığını dile getiren Salih, "Yaşadığım yerin hemen yanına küçük bir tamir atölyesi açarak günlük 1 dolardan daha az bir kazançla ailemin geçimini sağlıyorum. Tek hayalim kızımın diğer çocuklar gibi koşup oynayabilmesi. Kızım daha çok küçük, anlamıyor." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ