Esed rejimi bölgesindeki 'ekmek krizi' derinleşiyor

Esed rejiminin milis gücü Şebbihalar da ülkede sınırlı kapasitede üretim yapan fırınlardaki ekmeğe el koyarak halka kara borsadan satıyor.

Genel 3.03.2021 13:11:27 0
Esed rejimi bölgesindeki
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.03.2021 13:11

İDLİB (AA) - Suriye'de kontrol ettiği bölgelerde temel ihtiyaç maddelerini karşılama konusunda aciz kalan Beşşar Esed rejimi, son aylarda derinleşen ekmek kriziyle mücadele edemiyor.

Ülkenin tüm birikimini halka karşı açtığı ve 10 yılı aşkın süredir devam eden savaşta harcayan Esed rejimi, kontrolünde tuttuğu bölgelerde insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

AA muhabirinin rejim bölgesindeki güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, akaryakıt ve buğday tedarikindeki kriz nedeniyle başkent Şam, Halep, Humus ve Hama gibi kalabalık kentlerde bazı fırınlar kepenk indirme noktasına geldi.

Rejim bölgesindeki aileler, evlerine ekmek götürebilmek için fırınların önünde oluşan uzun kuyruklarda saatlerce sıra bekliyor.

Ülkenin verimli toprakları ve petrol bölgesinin PKK/PYD'li teröristler tarafından işgal edilmesi nedeniyle rejim, petrol ve buğday tedarikinde sorun yaşıyor.

Rejimin buğday tedarik ettiği 6 Rus şirkete para ödeyememesi üzerine söz konusu şirketlerin buğday anlaşmalarını iptal etmesi un krizinin derinleşmesine sebep oldu.

Esed rejiminin milis gücü olan Şebbihaların da ülkede sınırlı kapasitede üretim yapan fırınlardaki ekmeğe el koyarak kara borsadan satması nedeniyle maddi imkansızlıklar içindeki halk ekmek alamıyor.

Geçen yılın ortalarında 200 Suriye lirasına (0,70 Türk lirası) satılan bir paket ekmek, karaborsada 9 katına kadar çıkarak 1800 Suriye lirasına kadar alıcı buluyor.

AA muhabirleri, rejim kontrolündeki Halep kent merkezlerinde çok sayıda genç, yaşlı, çocuk ve kadının fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturduğu ekmek krizini görüntüledi.

Muhabir: Mehmet Burak Karacaoğlu,Ahmet Karaahmet

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ