Escarus'tan Dünya Çevre Günü mesajı

- Escarus Proje Direktörü Ece Sevin: - 'Yaşadığımız doğanın, gezegenimizin dengesini korumak için acil olarak alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz'

Genel 4.06.2020 18:09:11 0
Escarus
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.06.2020 18:09

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Escarus, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde biyolojik çeşitliliğin önemine dikkati çekti.

Escarus, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı açıklamada biyolojik çeşitlilik kaybının olumsuz etkilerine işaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Escarus Proje Direktörü Ece Sevin, küresel gıda tedariki, çevre ve insan sağlığı için doğal kaynakların azami önem taşıdığını belirterek, "İnsani faaliyetlerimizle günümüze kadar karaların dörtte üçü, okyanusların ise üçte ikisinde ciddi değişikliklere sebep olduk. Yaşadığımız doğanın, gezegenimizin dengesini korumak için acil olarak alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz." ifadesini kullandı.

Sevin, Birleşmiş Milletler öncülüğünde kutlanan Dünya Çevre Günü'nde bu yılki temanın biyolojik çeşitlilik olduğunu hatırlatarak, günün amacının çevreye verilen zararların tüm canlıların ve gezegenin hayatını tehlikeye attığına dair farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı.

Her yıl farklı bir temanın öne çıkarıldığı günün, dünya çapında hükümetler, şirketler ve insanlık için farkındalık yaratılması açısından çok önemli bir fırsat olduğuna değinen Sevin, "Çevre felaketlerinin sürekli arttığı, iklim değişikliğinin fiziksel etkilerinin gündelik hayatta hissedilmeye başlandığı 2020 yılı için belirlenen biyolojik çeşitlilik teması, gezegenimizin dengeli sürdürülebilir büyümeyi kaldırabilmesi için olmazsa olmazlardan bir tanesi." değerlendirmesinde bulundu.

Ece Sevin, doğanın, insani kalkınma ve sağlıklı sürdürülebilir büyüme için en önemli kaynak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Günümüzde her yıl 13 milyon hektar ormanlık alan yok oluyor, bugüne kadar 3,6 milyar hektarlık alan da çöle dönmüş durumda. Arazi kayıpları dünyanın beşte birini ve 1 milyar insanın hayatını doğrudan etkiliyor. Soluduğumuz hava, içtiğimiz su ve gıda kaynaklarımız için bu kayıpların önüne geçmek zorundayız. Biyolojik çeşitliliğin korunması sağlığımız için de çok önemli. Örneğin kanser ilaçlarının yüzde 70'i doğal bitkilerle veya doğadan esinlenmiş ürünlerle üretiliyor."


- "Biyolojik çeşitliliğin korunması Kovid-19'un önüne geçilmesinde büyük etken"


Biyolojik çeşitliliğin korunmasının, tüm dünyayı etkisine alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) krizi gibi hayvanlardan insanlara geçen (zoonotik) bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesinde de büyük bir ekten olduğunu belirten Sevin, "Birleşmiş Milletler Çevre Programı, 2016'da zoonotik bulaşıcı hastalıklardaki artışı gözlemlemiş, insanlarda görülen bulaşıcı hastalıkların yüzde 75'inin zoonotik olduğunu belirtmiş ve bu hastalıların ortaya çıkışları ile ekosistemlerin sağlığı arasında yakın bağlantılar olduğunu belirtmiştir. Biyolojik çeşitlilik kaybının önüne geçmek hepimizin sorumluluğu. İnsanlığın ve gezegenimizin geleceği için tüm kişisel faaliyetlerimizde ve iş modellerimizde çevre, toplum ve ekonomik büyümeyi bir arada gözeten sürdürülebilir kalkınma prensiplerini gözetmeliyiz." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

Bahis soruşturmasından Malatya’dan 4 futbolcu PFDK’lık


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ