Erzurum'da 'Sarı Salkım Şiir Akşamları' başladı

Genel 18.11.2018 10:00:09 0
Erzurum
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.11.2018 10:00
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum şubesi ayda bir yapılacak “Sarı Salkım Şiir Akşamları” adında güzel bir etkinlik başlattı. Kış memleketi Erzurum’da “Şiir Gönlün Baharıdır” fikriyle başlayan etkinlik her ay şehirdeki farklı bir mekânda gerçekleştirilecek. İlki, Havuzbaşı Kent Meydanı’ndaki Türk otağında (kıl çadırda) gerçekleşen programa ilgi büyüktü.
Programın açılışında program hakkında kısa bilgi veren TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, amaçlarının medeniyetimizin en önemli taşıyıcılarından olan şiir ve edebiyatı, bu alanda şehrin heyecanını diri tutmak; şiire, edebiyata, fikir dünyasına yeni isimlerin kazandırılmasına vesile olmak ve en çok ihtiyacımız olan “bir araya gelme” kültürümüzü geliştirmek olduğunu ifade etti. Programın adının neden “Sarı Salkım” olduğuna dair gelen bir soru üzerine Ertaş, sarı salkım söğüdün Erzurum toprağına ve iklimine has olduğu bilgisi üzerine programa bu ismi verdiklerini söyledi.
Programın yöneticisi TDED Erzurum Yönetim Kurulu Üyesi Adalet Ömeroğlu ise programı kitap kahve, kıraathane ortamlarında yaparak şiiri muhabbet ehlinin tabiri caizse ayağına getirmek, masasına ikram etmek, içtiği çaya şiiri ortak etmelerini sağlamak amacıyla başlattıkları programda bir sloganlarının da “Sen de Şiirini Al Gel” olduğunu vurguladı. Muhabbet meclisinde, mekânda bulunan herkesin kendi şiirlerini yahut başkasına ait sevdikleri bir şiiri seslendirebileceklerini ifade etti ve şiir işçilerine şiir üzerine müzakere yapabilecekleri bir ortam hazırlamak ve bunu gelenekselleştirmek istediklerini belirtti. Adalet Ömeroğlu her programda bir usta şairi anacaklarını da söyledi ve ilk programın bir kısmında, yakın zaman önce kaybettiğimiz şiirimizin beyaz kartalı Bahaettin Karakoç’u anmayı hedeflediklerini ifade etti. Ömeroğlu şiir programında herhangi bir konu sınırlandırması olmadığının da altını çizerek bir sonraki programın nerede olacağını merak edenlerin derneğin sosyal medya hesabını takip etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Doğal bir oturma meclisinde gerçekleşen programda edebiyat eleştirmeni Şahin Torun okunan şiirler arasında, Bahaettin Karakoç’un şiiri hakkında mekânda bulunanlara kısa kısa bilgiler verdi. Programda lise öğrencisinden, üniversite öğrencisine, usta şairlerden, şiire gönül veren birçok kişiye her yaştan şiirsever gönlünce şiirler seslendirdi. Ayrıca mekânda bulunan gençler türküleriyle programa renk kattı.
Gelecek ay başka bir mekânda yapılacak “Sarı Salkım Şiir Akşamları”nın ilkine o an Havuzbaşı’ndaki Türk otağında bulunanların yanı sıra Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Yurttaş, emekli öğretim üyesi Ekrem Karadişoğulları, TYB Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Coşkun, Ali Köseoğlu, ŞEHİRDER Başkanı Vedat Eğilmez, TDED Erzurum üyeleri ve çok sayıda şiir işçisi ve gönüllüsü katıldı. Şiir ve muhabbetle geçen program yaklaşık iki saat sürdü.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ