Erzurum’da İzmir Devlet Senfoni Orkestrasına yoğun ilgi

Tcdd'nin 163. Kuruluş Yılı Etkinlikleri Kapsamında, Ankara’dan Turistik Doğu Ekspresi'yle Doğu İllerine Turneye Çikan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Erzurum’da Konser Verdi. Konsere Erzurumlu Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi.

Genel 24.09.2019 20:30:07 0
Erzurum’da İzmir Devlet Senfoni Orkestrasına yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.09.2019 20:30

TCDD’nin 163. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Ankara’dan Turistik Doğu Ekspresi’yle doğu illerine turneye çıkan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Erzurum’da konser verdi. Konsere Erzurumlu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Orkestra şefi Nesrin Bayramoğulları ile birlikte toplam 55 kişi olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası turne için Ankara Garı’nda düzenlenen törenle Turistik Doğu Ekspresi ile yola çıktı. Erzincan’da konser verdikten sonra Erzurum’a gelen orkestra akşam saatlerinde Erzurum Garı’nda konser verdi. Garın önünde kurulan platformda yapılan konsere Erzurumlu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konsere Erzurum Vali Yardımcısı Uğur Köroğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve kurum müdürleri katıldı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Sinan Olcay, Türkiye’de ilk defa trenle bir turneye gittiklerini ifade ederek “Devlet Demiryollarının düzenlemiş olduğu 163’üncü yılını İzmir Devlet Senfoni Orkestrası olarak kutluyoruz. Dün Ankara Garı’nda turnemizin açılış konserini yaptık. Turistik Doğu Ekspresi treni ile Erzincan’a geldik. Erzincan’da konser düzenleyeceğiz. Bundan sonra da Erzurum’da konser yapacağız. Son olarak da Kars’ta konser vereceğiz” dedi.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları, turne kapsamında Erzurum’dan sonra 28 Eylül’e kadar sırasıyla Kars ve Sivas Divriği’de konser verecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ