Erzurum’da Gıda Denetimleri sürüyor

Erzurum’da Toplu Tüketim Ve Üretim Yerlerine Yönelik 2018 Yılında 13 Bin 660, 2019 Yılının İlk 9 Ayında İse 9 Bin 216 Gıda Denetimi Yapıldı.

Genel 1.10.2019 09:52:07 0
Erzurum’da Gıda Denetimleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.10.2019 09:52

Erzurum’da toplu tüketim ve üretim yerlerine yönelik 2018 yılında 13 bin 660, 2019 yılının ilk 9 ayında ise 9 bin 216 gıda denetimi yapıldı. Amaçlarının vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu dile getiren Vali Okay Memiş, insan sağlığını korumak adına mesaiye bağlı kalınmaksızın gıda denetimlerinin devam edeceğini söyledi.

Toplu tüketim ve üretim yerlerine yönelik gıda denetimlerinin aralıksız devam ettiğini belirten Vali Memiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, başta okullardaki kantin ve yemekhaneler olmak üzere, il genelinde gıda üreten, satışı yapılan ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak bilgilendirme ve denetim faaliyetlerinin devam ettiğine dikkat çekti.

İl genelinde 91 gıda uzmanı tarafından denetimlerin mesaiye bağlı kalınmaksızın sürdüğünü ifade eden Vali Okay Memiş, şunları kaydetti: “Vatandaşımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşımını sağlamak, taklit ve tağşişi engellemek amacıyla toplamda 5 bin 571 adet gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerinde 2018 yılında 13 bin 660, 2019 yılının ilk 9 ayında ise 9 bin 216 gıda denetimi yapıldı. Gerekli görülen yerlerden 471 adet numune alınarak denetim ve analiz sonuçları olumsuz çıkan işletmelere idari para cezası işlemi uygulandı. Gıda konusunda tüketici bilincinin çok daha arttığını özellikle ‘Alo 174 Gıda Hattı’na olan yoğun ilgiden anlıyoruz. 2018 yılı içerisinde hatta 337, 2019 yılında da 230 şikâyetin gelmiş olup, bunların hepsi sonuçlandırılmış ve yine denetim ve analiz sonuçları olumsuz çıkan işletmelere idari para cezası işlemi uygulanmıştır.”

En iyi denetçinin vatandaşın kendisi olduğuna dikkat çeken Vali Memiş, vatandaşlardan da hijyen ve sağlık açısından eksik olarak gözlemledikleri işletmeleri İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine veya “Alo 174 Gıda Hattı’na” bildirmelerini istedi.

Vali Memiş ayrıca İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün tüm çalışanlarına, tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ