Erzurum YÖREX’ten tam not aldı

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği’nin (tobb) Desteğiyle, Antalya Ticaret Borsası (atb) Tarafından Anfaş Fuar Merkezi’nde Düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (yörex), Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Genel 23.10.2019 18:24:48 0
Erzurum YÖREX’ten tam not aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.10.2019 18:24

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle, Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bu yıl 10.’su düzenlenen YÖREX’e 81 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de yöresel ürünleriyle katıldı. “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla 23-27 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREX’te, 157 oda-borsa, 17 kalkınma ajansı ve yaklaşık 600 firma temsil ettikleri illerin yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. YÖREX için düzenlenen açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, oda ve borsa başkanları ile kalkınma ajanslarının temsilcileri katıldı.

Törende yapılan konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yeni ürün tescili yaptıran illere coğrafi işaret belgelerini verdi. Bakan Varank, Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler daha sonra yöresel ürünlerin sergilendiği il stantlarını gezdiler.

İlk olarak ev sahibi Antalya ile Türk Patent ve Marka Kurumu’nun standını gezen protokol üyeleri daha sonra, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) , Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Erzurum Ticaret Borsası’nın (ETB) ortaklaşa hazırladığı Erzurum standını gezdiler. Her yıl giderek daha büyük ilgi gören Erzurum standını ziyaret eden protokol üyelerini, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ve ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ağırladı. Misafirlere kavurma, civil peynir ve göğermiş peynir ikram edilen Erzurum standında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat’a Erzurum’un tescilli ürünlerinden gümüş işlemeli Oltutaşı tespih hediye edildi.

Özakalın, “Coğrafi tescil, markalaşma açısından önemli”

Türkiye’nin bereketli topraklarının, geçmişten günümüze büyük bir kültürel miras bıraktığını dile getiren ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, yöresel ürünlerin coğrafi tescil almalarının yerel ekonomilerin gelişmesine, istihdamın artmasına ve markalaşmaya ciddi katkılar sağladığını söyledi.

Ülke genelinde 454 yöresel ürünün coğrafi tescil aldığını, 429 ürün için de tescil başvurusu yapıldığını kaydeden Özakalın, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 52, Erzurum’da ise 10 ürünün coğrafi tescil işareti aldığını ifade etti. Coğrafi tescilli ürün sayısı açısından Erzurum’un Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çeken Özakalın buna rağmen Erzurum’un coğrafi tescil işareti alabilecek daha çok sayıda yöresel ürüne sahip olduğunu vurguladı. Her zaman yöresel ürünlerden elde edilen ticari faydanın, gerçek üreticiye ulaşması gerektiğinin altını çizdiklerini ifade eden ETSO Meclis Başkanı Özakalın, bunun içinde üreticiyi koruyacak ve bu ürünlerin üretimini devamlı hale getirecek sistemlerin uygulanmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği Erzurum standında, Oltu taşı, deri ve bakır ürünlerinin yanı sıra, İspir Kuru Fasulyesi, Hınıs Kuru Fasulyesi, Dut Pekmezi, Petek Bal, Süzme Bal, Göğermiş Peynir, Civil Peynir ve Tereyağı gibi yöresel ürünler yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ