Erzurum Havalimanı’nda çalışmalar yeniden başladı

HAVALİMANINDA ÇALIŞMALARIN BAŞLADIĞINI DUYURAN VALİ OKAY MEMİŞ, HERHANGİ BİR OLUMSUZLUĞUN YAŞANMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARIN SIKI TAKİPÇİSİ OLACAĞINI BİLDİRDİ.

Genel 8.05.2020 14:26:41 0
Erzurum Havalimanı’nda çalışmalar yeniden başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.05.2020 14:26

Erzurum’da havalimanına 2019 yılında yapılması planlanan ancak yetiştirilemeyen Kategori 3A (CAT-3A) sistemi kurulumu için yeniden start verildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü 2019 yılında tamamlanmasını planladığı ancak çeşitli sebeplerle yetiştiremediği CAT-3A sisteminin kurulumu için yeniden kolları sıvadı. Uçakların daha emniyetli piste yaklaşarak inmesini sağlayan sistem tamamlandığında sisin etkili olduğu günlerde yoğun olarak kullanılacak. Sistemle birlikte kışın uçak seferlerinin arttığı kentte kış turizminin canlandırılması da hedefleniyor.

Havalimanında çalışmaların başladığını duyuran Vali Okay Memiş, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için çalışmaların sıkı takipçisi olacağını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile video konferans yöntemiyle bir toplantı yaptıkları bilgisini paylaşan Vali Memiş, “Sayın Bakanımız bu toplantıda bizzat yüklenici firmaya çalışmaların tamamlanması talimatını verdi. Biz de bütün çalışanların seyahat izin belgelerini aldık ve havalimanında inşaata başlandı” dedi.

“Bu yıl işi kesinlikle şansa bırakmıyoruz”

CAT-3A sistemini bu yıl bitireceklerini kaydeden Vali Memiş, şöyle konuştu: “Bu yıl işi kesinlikle şansa bırakmıyoruz ve hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. Bitirildiğinde İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı ile birlikte Türkiye’de bu sistemin olduğu 3 havalimanı Erzurum’da olacak. Bu sistemle birlikte uçaklar 175 metre sise kadar iniş yapabilecekler. Meteorolojik ölçümlere göre Erzurum’da son 50 yılda sis tabakası 200 metrenin altına hiç inmemiş. Bu da bize gösteriyor ki CAT-3A sistemi ile beraber sisten kaynaklı uçak seferi iptali yaşanmayacak.”

Vali Memiş, Aziziye Kaymakamı Mustafa Maslak ile kendisinin her gün havalimanında denetim yaptığını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ